Sekite m?s? naujienas feisbuke
Drabužiai iš gamtos
                             Saulės ir žemės energetika, UAB "Bera Lt", Lietuvininkų 30, Šilutė, tel. 8 645 42747                             

“Žvaigždūnė” šoko Švedijos lietuviams

Publikuota: 2011 lapkričio 30 Kategorija: Gyvenimas, Įvairenybės

Klubo 'Žvaigždūnė' nuotr.Klubo 'Žvaigždūnė' nuotr.

Lapkričio 25 d. lėktuvu į Švediją išvyko 50 „Žvaigždūnės“ šokėjų grupė. Kolektyvą pakvietė ir kelionę bei koncertą organizavo Geteborgo miesto lietuvių bendruomenė, kuriai pirmininkauja Vaida Urbonienė ir Geteborgo miesto savivaldybė, kuriai atstovavo ABF – didžiausios švietimo asociacijos Geteborge atstovas Reza Talebi.

Naująją „Žvaigždūnės“ programą „Vandens žiedas“ stebėjo ir sveikinimo kalbą sakė Lietuvos garbės konsulė Geteborge Birgitta Jacobbson Ekblom.

Žiūrovų šypsenos bei šūksniais palydėti plojimai po kiekvieno šokio ištirpdė didžiulį šokėjų jaudulį. Scenoje iškabintos Lietuvos, Šilutės miesto bei Švedijos vėliavos kėlė bendrumo jausmą. Lietuviams ypač buvo malonu žiūrėti koncertą. O po jo – pabendrauti, pavakaroti ir netgi kartu pašokti su saviškiais.

Geteborgas – pagrindinis Švedijos jūrų uostas, antrasis pagal dydį miestas šalyje. Šokėjams didelę staigmeną ir dovaną įteikė organizatoriai, padovanoję visiems bilietus į vieną didžiausių Europoje pramogų parkų – „Liseberg“. Didžiulį įspūdį paliko parkas su 5 mln. šviečiančių lempučių įspūdingu spektakliu ant ledo bei kitomis pramogomis. Parkas, apšviestas ir jau pasipuošęs miestas, senamiesčio gatvelėse vykstanti kalėdinė prekyba bei renginiai skelbia advento pradžią.

Aplankytoje garsiojoje Geteborgo „Žuvų bažnyčioje“ – „Feskekorka“ šokėjos ragavo čia pateikiamų pačių šviežiausių žuvies produktų. Krevetės, vėžiai, otai, omarai ir kitos žuvys, paprastai būna sugautos naktį. Laive jos verdamos sūriame vandenyje ir iš ryto pateikiamos į turgų.

Nors Geteborgo lietus gerokai išprausė, o Lietuva pasitiko prasidedančia audra, visi šokėjai džiaugėsi sugrįžę namo.

Užmegzti nauji ryšiai su Švedija praplėtė koncertinę kolektyvo geografiją. „Žvaigždūnės“ vadovės L. Stanelienė ir G. Stanelytė parsivežė savivaldybės atstovo Rezos Talebi kvietimą į pasaulio šalių festivalį, vyksiantį gegužės mėnesį Geteborge. Džiugu dėl atsiradusios galimybės koncertuoti ne tik Europos, bet ir Skandinavijos miestuose.

Į šią kelionę koncertuoti vyko net 4 šokėjų grupės: ne tik paauglių ir jaunimo, bet ir moterų grupė. Kelionę tokiai didelei grupei padėjo suorganizuoti ir visais skrydžio reikalais rūpinosi ir rėmė kelionių agentūra „Viatora“.

Vadovės dėkoja lietuvių bendruomenei ir jos pirmininkei Vaidai Urbonienei, švedų rėmėjams, Lietuvos garbės konsulei Birgitta Jacobbson Ekblom, Geteborgo savivaldybei ir jos atstovui Reza Talebi bei Šilutės kelionių agentūrai „Viatora“.

Klubo “Žvaigždūnė” informacija ir nuotr.

Rašyti komentarą