Sekite m?s? naujienas feisbuke
Drabužiai iš gamtos
                             Saulės ir žemės energetika, UAB "Bera Lt", Lietuvininkų 30, Šilutė, tel. 8 645 42747                             

Aplinkos teršėjai sulaukė atpildo

Publikuota: 2011 lapkričio 29 Kategorija: Aktualijos, Šilutėje

silutesetazinios.lt archyvo nuotr.silutesetazinios.lt archyvo nuotr.

Klaipėdos apygardos teismas pagaliau patenkino „Šilutės vandenų“ bendrovės ieškinį ir priteisė iš AB „Biofuture“ daugiau kaip 700 tūkst. litų už tai, kad ši įmonė prieš daugiau kaip dvejus metus, 2009 – ųjų vasarą, bioetanolio gamybos atliekomis sutrikdžiusi miesto valymo įrenginių veiklą, iššaukė ekologinę nelaimę Šyšos upėje.

Iš ne pačius geriausius laikus pastaruoju metu išgyvenančios biodegalų įmonės UAB „Šilutės vandenys“ naudai taip pat priteista 6 proc. metinių palūkanų ir bylinėjimosi išlaidos.

UAB „Šilutės vandenys“ vadovas Alfredas Markvaldas tikisi, kad Klaipėdos apygardos teismas tokią pat nutartį priims ir „Šilutės Rambyno“ bendrovės atžvilgiu. Ši sūrių gamybos įmonė taip pat kaltinama savo gamybinėmis nuotekomis prisidėjusi prie miesto valymo įrenginių veiklos sutrikdymo 2009 – ųjų vasarą.

Šilutės vandens tiekėjai iš sūrių gamintojų nori prisiteisti apie 800 tūkst. litų, taip pat 6 proc. metinių palūkanų ir bylinėjimosi išlaidas.

Teismo nutarties laukiama po dviejų savaičių, gruodžio 12 d.

Tiesa, AB „Biofuture“ jai nepalankią Klaipėdos apygardos teismo nutartį dar gali apskųsti aukštesnės instancijos teismui.

Savo galutinio žodžio dar netarė ir Klaipėdos prokurorai, į kuriuos tų pačių 2009 – ųjų rudenį kreipėsi Klaipėdos regiono aplinkos apsaugos departamentas, prašydamas išieškoti iš UAB „Šilutės vandenys“ valstybės naudai per 2 mln. Lt už tai, kad po to, kai „Biofuture“ ir „Šilutės Rambyno“ bendrovių teršalai sutrikdė miesto nuotekų valyklos veiklą, į Šyšos upę buvo išleistas didelis kiekis nevalytų nuotekų, kurios sukėlė upėje ekologinę nelaimę.

Rašyti komentarą