Sekite m?s? naujienas feisbuke
Drabužiai iš gamtos
                             Saulės ir žemės energetika, UAB "Bera Lt", Lietuvininkų 30, Šilutė, tel. 8 645 42747                             

Japoninių magnolijų augintoja tapo šių metų Šilutės miesto geradare

Publikuota: 2011 spalio 25 Kategorija: Aktualijos, Šilutėje

H. Šojaus skulptūrėlę E. Murauskienei įteikė pirmasis Šilutės „Rotary“ klubo prezidentas Z. Dokšas (dešinėje) ir dabartinis pamario krašto rotarių lyderis A. Vanagas.  (Oresto Lidžiaus nuotr.)H. Šojaus skulptūrėlę E. Murauskienei įteikė pirmasis Šilutės „Rotary“ klubo prezidentas Z. Dokšas (dešinėje) ir dabartinis pamario krašto rotarių lyderis A. Vanagas. (Oresto Lidžiaus nuotr.)

Klubo veiklos 20 – metį mininčio Šilutės „Rotary“ klubo nariai antradienio vakare miesto evangelikų liuteronų bažnyčioje surengtame šventiniame renginyje apdovanojo miestui, jų manymu, labiausiai nusipelniusį žmogų – japonines magnolijas auginančią Eugeniją Murauskienę, kurios išauginti medeliai savo baltais žiedais jau daug metų džiugina šilutiškius ir krašto svečius.

E. Murauskienei įteikta beveik 5 kilogramus sverianti visų laikų didžiausio Šilutės miesto mecenato Hugo Šojaus (H. Sheu) skulptūros, jau beveik 10 metų puošiančios jo vardo dvaro rūmų prieigas, kopija, kurią šiai progai pagal paties sukurtą originalą iš bronzos nuliejo skulptorius Erikas Daugulis.

Nominantė, dėkodama už apdovanojimą, prisipažino, kad niekada nesitikėjo, jog jos darbas bus taip įvertintas. Ji, sakė, jau kuris laikas norinti padovanoti miestui ir daugiau įspūdingo grožio žiedais švytinčių medelių, ir yra jau numačiusi vietas, kur jie geriausiai derėtų prie aplinkos, tačiau tam priešinasi Šilutės seniūnas.

E. Maurauskienė taip pat sakė, jog norėtų padovanoti savo miestui ir spalvotai žydinčių magnolijų. Tačiau kukliai nutylėjo, kad ši jos svajonė gali niekada ir neišsipildyti, mat jos mažasis medelynas patenka į žemės sklypą, kuris priskirtas ruošiamam privatizuoti rajono vaikų meno mokyklos Dailės skyriaus pastatui…

Į rotarių įsteigtą metų Šilutės miesto mecenato nominaciją taip pat pretendavo Šilutės pirmosios gimnazijos muziejaus įkūrėjas, pedagogas, kraštotyrininkas Algirdas Červinskas ir H. Šojaus atmintį saugantis bei puoselėjantis Šilutės muziejaus kolektyvas.

„Rotary“ klubo narių dėmesio tą vakarą sulaukė ir vienas iš jaunųjų Šilutės talentų – 10 – mečiui fortepijono virtuozui, daugelio respublikinių ir tarptautinių konkursų laureatui Kasparui Mikužiui buvo įteikta vienkartinė 500 litų stipendija.

Tokios pat dovanos sulaukė ir kintiškis pianistas Jonas Vitkauskas (14 metų), – jam vienkartinę stipendiją įsteigė į klubą „Inner Whell“ susibūrusios Šilutės rotarių žmonos.

Rašyti komentarą