Sekite m?s? naujienas feisbuke
Drabužiai iš gamtos
                             Saulės ir žemės energetika, UAB "Bera Lt", Lietuvininkų 30, Šilutė, tel. 8 645 42747                             

In memoriam Juozui Dimšai

Publikuota: 2011 spalio 24 Kategorija: Atmintis, Gyvenimas

Atsisveikiname su žymiu Pamario krašto aktoriumi, ilgamečiu Rusnės salos gyventoju, dramos kultūros puoselėtoju Juozu Dimša (1933-2011).

J. Dimša gimė 1933 m. rugsėjo 29 d. Veisiejų (dabar Lazdijų) rajone, Šadžiūnų kaime. 1952 m. būsimasis teatro aktorius pašaukiamas į tarnybą. 1957 m. sukūrė šeimą.

J. Dimšos darbinė, kultūrinė-meninė veikla prasidėjo Rusnėje 1958 m. žuvininkystės ūkyje. Jis buvo vienas iš geriausių I klasės vairuotojų, jo darbas įvertintas medaliais, žymūno ženklais.

1958 m. suvaidinus Miliūno trijų veiksmų pjesėje “Žuvėdros palydi”, prasideda aktyvi Juozo meninė-kultūrinė veikla. Jis kasmet dalyvauja naujuose dramos mėgėjų teatrų pastatymuose, tampa aktyviu agitmeninių brigadų dalyviu, reiškiasi kaip puikus dainininkas vakaronėse ir kultūriniuose renginiuose. 1974 metais pastatytas N. Gogolio veikalas „Vedybos” susilaukė respublikinio pripažinimo, Juozui buvo suteiktas Lietuvos meno žymūno vardas.

Juozas Dimša mėgo kartoti: ” Gera meno saviveikla – triūsas. Didelis, ilgas triūsas”.

Visi pažinojusieji Juozą prisimins kaip šviesų, šiltą, svajingą ir rūpestingą žmogų, sugebėjusį visą gražų gyvenimą paskirti mylimam vairuotojo darbui, o laisvas minutes atiduoti menui. Juozas buvo iš tų asmenybių, kurios mokėdavo padalyti laiką. Jis itin vertino ir mylėjo savo šeimą – su žmona Birute užaugino sūnų Artūrą ir dvi dukteris Živilę ir Vaivą. O kam teko garbė bendrauti, vaidinti, dirbti su a.a. Juozu Dimša, visada jaus didelę pagarbą dėl jo paprastumo, kantrybės ir pagarbos pašnekovui.

Labai pasigesime šio puikaus, šilto ir profesionalaus Žmogaus…

Tikro pamario krašto – meno šviesulio.

Salos etnokultūros ir informacijos centras

1 skaitytojų komentaras
PETRAS 2011 lapkričio 4d., 17:2878.157.69.108
Gyvenimo taurę mes gėrėm perpus,
Ir laiką dalinom per pusę…
Atrodė- nestosim, daug žingsnių dar bus…
Bet mirtį dalinam per pusę…
Mums teko abiem savo scenos dalis…
Ir dienos ir naktys per pusę…
Likimo žvaigždės nieks užpūst negalės,-
Kur ji mus nuves,- ten ir būsim…

Patinkantis. Įvertink komentarą: Thumb up 6 Thumb down 0

Atsakyti

Rašyti komentarą