Sekite m?s? naujienas feisbuke
Drabužiai iš gamtos
                             Saulės ir žemės energetika, UAB "Bera Lt", Lietuvininkų 30, Šilutė, tel. 8 645 42747                             

Šilutė kyla į kovą prieš nepilnamečių girtuokliavimą

Publikuota: 2011 spalio 21 Kategorija: Aktualijos, Šilutėje

silutesetazinios.lt archyvo nuotr.silutesetazinios.lt archyvo nuotr.

Šilutės r. savivaldybės Narkotikų kontrolės komisija (pirmininkė mero pavaduotoja Stasė Skutulienė) šio penktadienio posėdyje priėmė kaip niekada daug svarbių sprendimų, kurie, jeigu tik pavyks visus juos įgyvendinti, turėtų įvesti daugiau tvarkos mažmeninėje alkoholinių gėrimų prekyboje ir bent jau pristabdyti sparčiai plintantį nepilnamečių piktnaudžiavimą svaigalais.

Policijos turimi duomenys apie nepilnamečių išgėrinėjimą verčia sunerimti: vien tik per šių metų 9 mėnesius administracine tvarka už alkoholinių gėrimų vartojimą, turėjimą ar girto pasirodymą viešoje vietoje Šilutės rajone nubausta 50 pilnametystės dar nesulaukusių paauglių ir 30 nepilnamečių vaikų tėvų.

Baisiausia, kad geria vis jaunesni vaikai: tarp šiemet policijos sulaikytų neblaivių nepilnamečių būta ir vos 12 – kos sulaukusių vaikų.

Ypač gausiai neblaivių paauglių į Šilutės gatves pabiro po šventinių Rugsėjo 1 – osios renginių: 10 buvo sulaikyta, iš jų du teko gaivinti miesto ligoninės reanimacijos skyriuje.

Todėl komisija nusprendė siūlyti rajono merui Virgilijui Pozingiui inicijuoti leidimų viešoms linksmybėms išdavimo tvarkos sugriežtinimą, taip pat paruošti aiškią ir tikslią licencijų verstis mažmenine prekyba alkoholiniais gėrimais išdavimo tvarką, kad ateityje gėrimų parduotuvės nebūtų kuriamos šalia mokymo, ugdymo ir gydymo įstaigų.

Policijos bus prašoma dar griežčiau kontroliuoti prekybą svaigiaisiais gėrimais, atidžiau tikrinti, kaip laikomasi masinių renginių organizavimo tvarkos.

Komisija taip pat žada parodyti dėmesio ir privačioms saugos tarnyboms, kurios, nors ir yra samdomos palaikyti tvarkos mokyklų diskotekose, tačiau į paauglių girtuokliavimą jose kažkodėl žiūri pro pirštus.

Su gilėjančia piktžaizde, komisijos manymu, būtų daug lengviau kovoti, jeigu už vaikų gerovę, ugdymą, švietimą ir nusikalstamumo prevenciją atsakingos institucijos operatyviau keistųsi informacija apie pastebėtus ir išaiškintus pažeidimus.

Ne paskutinę vietą komisijos veiklos planuose užima ir darbas su tėvais. „Reikia šviesti tėvus apie vaikų ugdymą ir atsakomybę, – įsitikinusi mero pavaduotoja S. Skutulienė, – nes mes jau baigiame prarasti savo vaikus.“

Šiam nelengvam darbui komisija ketina pasitelkti visas suinteresuotas institucijas ir žinybas.

3 skaitytojų komentarai
Joo 2011 spalio 21d., 18:5278.59.63.123
Taigi Stasė šaudo ten kur nepataikoma. Juk rugsėjo pirmąją achoholio prekyba draudžiama, o girtų nepilnamečių daugiausia. Vadinasi ne čia problema. Siekia viską suversti ant verslininkų pečių, kai visos vadelės savivaldybės rankose. Juk užimti moksleiviai įdomia veikla tikrai nepuls prie svaigiųjų gėrimų. Reikia pačiai svivaldybei skirti daugiau lėšų organizuotam moksleivių užimtumui, ypač padidintos rizikos vaikams, skirti daugiau lėšų mokytojams kad galėtu daugiau organizuoti užklasinės veiklos.

Patinkantis. Įvertink komentarą: Thumb up 11 Thumb down 6

Atsakyti

r 2011 spalio 21d., 21:4378.61.67.27
Dvasinis nuosmūkis, ir nežinoma kaip su juo kovoti. Pilna menininkų,muzikantų,sportininkų dvasiškai “degradavusių”. Reiškia šitie dalykai neduoda “dvasiškumo”. Problema -kitur

Patinkantis. Įvertink komentarą: Thumb up 7 Thumb down 2

Atsakyti

r 2011 spalio 22d., 14:1678.61.67.27

Nuodėmė-atnešė “dvasinę” mirtį į žmonių gyvenseną… Žmonės bevilties,ir t.t. …” šviesa atėjo į pasaulį, bet žmonės labiau pamilo …tamsą”…(iš Biblijos eil.)

Nemėgstamas. Įvertink komentarą: Thumb up 2 Thumb down 5

Atsakyti

Rašyti komentarą