Sekite m?s? naujienas feisbuke
Drabužiai iš gamtos
                             Saulės ir žemės energetika, UAB "Bera Lt", Lietuvininkų 30, Šilutė, tel. 8 645 42747                             

Ketvirtis milijono įšaldyto mokyklos remonto neišjudins

Publikuota: 2011 spalio 19 Kategorija: Aktualijos, Šilutėje

silutesetazinios.lt archyvo nuotr.silutesetazinios.lt archyvo nuotr.

Šilutės rajono valdantieji jau nebežino, kaip nertis iš kailio, kad UAB „Žibai“ užbaigtų dėl milijoninio savivaldybės įsiskolinimo dar vasarą nutrauktus buvusios miesto Verdainės pagrindinės mokyklos viršutinių aukštų rekonstrukcijos darbus, ir ten pagaliau galėtų persikelti visa Šilutės rajono vaikų meno mokykla.

Šilutės rajono jaunujų menininkų kalvės Muzikos ir Dailės skyriai jau daug metų veikia atskiruose pastatuose skirtingose miesto gatvėse. Jų būklė – jau seniai apverktina. Todėl prieš kurį laiką rajono savivaldybėje buvo priimtas sprendimas perkelti abu Meno mokyklos skyrius į buvusią Verdainės pagrindinę, virš pirmus du aukštus anksčiau užėmusios Žibų pradinės mokyklos.

Vaikų meno mokyklą į naujas patalpas buvo planuota perkelti iki šių mokslo metų pradžios. Tačiau viso buvusios Verdainės mokyklos pastato rekonstrukciją vykdanti Šilutės UAB „Žbai“, nesulaukusi uždirbtų milijonų už ten jau atliktus darbus, vasarą visai sustabdė mokyklos remontą.

S. Kazlauskas: 250 tūkst. litų problemos neišspręs.

S. Kazlauskas: 250 tūkst. litų problemos neišspręs.

Savivaldybė, kuri senas skolas jau ne pirmus metus kamšo imdama naujas milijonines paskolas, tokiam statybininkų spaudimui nebuvo pasiruošusi. Todėl visas viltis nors kiek prasimanyti pinigų ji sudėjo į savivaldybės turto, pirmiausia tos pačios Meno mokyklos Dailės skyriaus pastato Liepų gatvėje, privatizavimą.

Savivaldybės turto privatizavimo komisijoje netgi buvo priimtas politinis sprendimas visus pinigus, gautus už parduotus pastatus, skirti skolai „Žibų“ bendrovei sumokėti.

Už Meno mokyklos Dailės skyriaus pastatą savivaldybė tikėjosi gauti 600 tūkst. litų. Tačiau norinčiųjų jį už tiek įsigyti taip ir neatsirado. Niekas nepanoro pirkti seno mūrinuko ir už 35 tūkst. Lt sumažintą kainą. Dabar savivaldybė už jį benori gauti pusę milijono litų. Tačiau parduoti šį pastatą savivaldybei pavyks ne anksčiau kaip lapkričio 8 d., kai numatytas jo privatizavimo aukcionas.

Tuo tarpu šildymo sezonas Šilutėje jau prasidėjo. Tiesa, mokyklos bus šildomos tik nuo lapkričio pradžios, kai moksleiviai grįš į klases po Šilutėje taupymo sumetimais savaitę paankstintų rudens atostogų. Bus šildomi ne tik Meno mokyklos pastatai, bet ir lig šiol tušti viršutiniai buvusios Verdainės pagrindinės aukštai.

Siekadama išvengti papildomų išlaidų šildymui, savivadybė suskubo, – deja, tik dabar, – ieškoti būdų, kaip nors iš dalies atsiskaityti su UAB „Žibai“ už atliktus darbus, tikėdamasi, kad rangovinė įmonė užbaigs vasarą sustabdytus darbus. Kitą savaitę rajono tarybai bus siūloma pervesti į „Žibų“ sąskaitą 250 tūkst. litų, nepanaudotų palūkanoms už savivaldybės paimtas paskolas mokėti.

Tačiau ir to ketvirčio milijono gali neužtekti, kad statybininkai grįžtų į buvusią Verdainės pagrindinę mokyklą. Mat savivaldybės įsiskolinimas „Žibų“ bendrovei rugsėjo 1 d. siekė daugiau kaip 1,7 mln. litų, o šios įmonės direktorius, kuris, beje, yra ir Šilutės r. savivaldybės tarybos narys, Steponas Kazlauskas dar vasarą buvo sakęs, kad jo darbininkai į užmestą objektą grįš tik po to, kai savivaldybė padengs bent pusę įsiskolinimo.

I. Vasiljevienė sutiktų tartis su 'Žibais' dėl skolos mokėjimo sutarties pasirašymo.

I. Vasiljevienė sutiktų tartis su 'Žibais' dėl skolos mokėjimo sutarties pasirašymo.

S. Kazlauskas tą patį pakartojo ir šį antradienį, po rajono tarybos Ekonomikos ir finansų komiteto posėdžio, kuriame kaip tik ir iškilo aikštėn savivaldybės ketinimai sumokėti jo vadovaujamai įmonei 250 tūkst. litų.

„Tie 250 tūkstančių litų problemos neišspręs, – tikino S. Kazlauskas. – nes nesu įsitikinęs, kad po to, kai užbaigsime mokyklos rekonstrukcijos darbus, savivaldybė beskubės su likusios skolos grąžinimu. Todėl, jeigu rajono valdžia tikrai nori iki galo išspręsti šią problemą, jai teks ne tik sumokėti mano įmonei ketvirtį milijono, bet ir pasirašyti likusios skolos dalies grąžinimo per tam tikrą laiką sutartį“.

Kitokios išeities iš susidariusios padėties S. Kazlauskas sako nematantis.

Šilutės r. savivaldybės administracijos direktorė Ida Vasiljevienė tvirtina, jog sutiktų apsvarstyti ir tokią galimybę, – kad tik meno pradmenų besimokantys vaikai galėtų greičiau persikelti į naujas patalpas. Tačiau esą pirma ji turinti iš paties S. Kazlausko sužinoti visas tokio susitarimo sąlygas.

Rašyti komentarą