Sekite m?s? naujienas feisbuke
Drabužiai iš gamtos
                             Saulės ir žemės energetika, UAB "Bera Lt", Lietuvininkų 30, Šilutė, tel. 8 645 42747                             

Pamario varguoliai nesulaukia pašalpų

Publikuota: 2011 spalio 11 Kategorija: Aktualijos, Rajone

silutesetazinios.lt archyvo nuotr.silutesetazinios.lt archyvo nuotr.

Šilutės r. savivaldybė jau kelinta diena neatsimuša klausimų, kada gi pagaliau iš valstybės malonės gyvenantiems krašto žmonėms bus išmokėtos socialinės pašalpos už rugsėjo mėnesį?

Tokių šeimų Šilutės rajone – apie 1800. Visos jos buvo įpratusios gauti pašalpas iki 10 – tos naujo mėnesio dienos. Išskyrus tas per 200 šeimų, kurios vietoj valdiškų pinigėlių ima maisto prekes iš rajone veikiančių bendrovės „Egmina“ parduotuvių.

Tuo tarpu šiandien jau spalio 11 – oji, o pašalpų vis dar nėra, ir niekas negali tiksliai pasakyti, kada gi jos bus pervestos į valstybės šelpiamų gyventojų sąskaitas.

A. Šimelionis: Šilutės savivaldybei socialinėms pašalpoms iki metų galo dar trūksta apie 3 mln. litų.

A. Šimelionis: Šilutės savivaldybei socialinėms pašalpoms iki metų galo dar trūksta apie 3 mln. litų.

Šilutės r. savivaldybės administracijos Socialinės paramos skyriaus vedėjas Alvidas Šimelionis tvirtina, kad socialinės išmokos gyventojams nevėluoja. Esą pagal įstatymus pašalpos už praeitą mėnesį turi būti išmokėtos iki naujo mėnesio galo. Todėl, žiūrint formaliai, negalima būtų tvirtinti, kad pašalpos vėluoja.

Kita vertus, anot A. Šimelionio, Lietuvoje buvo nusistovėjusi tvarka, kad socialinės išmokos gyventojus pasiekdavo iki naujo mėnesio 10 – tos dienos. Todėl Socialinės paramos skyriaus vedėjas visiškai supranta, dėl ko kyla žmonių pasipiktinimas. Deja, jis neturintis tokių galių, kad pagreitintų papildomos dotacijos skyrimą savivaldybei iš šalies biudžeto.

„Finansų ministerijai pateikėme paraišką skirti mūsų savivaldybei papildomai pinigų socialinėms išmokoms. Per du kartus jau gavome apie 600 tūkst. litų. Tačiau panašiai tiek pinigų vieno mėnesio pašalpoms mums dar trūksta, – telefonu aiškino Socialinės paramos skyriaus vedėjas. – Nenorime sukelti dar didesnio gyventojų nepasitenkinimo, – kad nepasipiltų kaltinimų, kad kažkam pašalpas išmokėjome, o kitiems tai ne, – todėl buvo nuspręsta palaukti, kol gausime iš Finansų ministerijos daugiau pinigų“.

Nieko tikslesnio dėl pašalpų už rugsėjo mėnesį mokėjimo terminų negalėjo pasakyti ir šią sritį kuruojanti Šilutės r. savivaldybės administracijos Socialinės paramos skyriaus vedėjo pavaduotoja Virginija Paulauskienė. Esą ji težinanti, kad Finansų ministerijoje jau pasirašytas įsakymas dėl papildomų dotacijų skyrimo savivaldybėms. Tačiau ir ji negalinti pasakyti, kada tie pinigai bus pervesti į savivaldybės sąskaitą.

Šilutės r. savivaldybės šiūmetis lėšų poreikis socialinėms išmokoms – apie 16 mln. litų. Iš valstybės biudžeto lig šiol skirta apie 3 mln. litų mažiau.

silutesetazinios.lt archyvo nuotr.

Rašyti komentarą