Sekite m?s? naujienas feisbuke
Drabužiai iš gamtos
                             Saulės ir žemės energetika, UAB "Bera Lt", Lietuvininkų 30, Šilutė, tel. 8 645 42747                             

Direktorė už 20 litų per mėnesį…

Publikuota: 2011 rugsėjo 23 Kategorija: Aktualijos, Šilutėje

E. Šoblinskienei už darbą VšĮ 'Pasienio žuvys' direktoriaus pareigose užtenka ir 20 litų atlyginimo per mėnesį.E. Šoblinskienei už darbą VšĮ 'Pasienio žuvys' direktoriaus pareigose užtenka ir 20 litų atlyginimo per mėnesį.

Sakysit, taip nebūna? Bet tai tikra tiesa – būtent tokio darbo užmokesčio tenori žuvininkystės regiono vietos veiklos grupės viešosios įstaigos „Pasienio žuvys“ direktorė šilutiškė Edita Šoblinskienė už keturias darbo valandas per mėnesį.

E. Šoblinskienė pati kreipėsi į VšĮ „Pasienio žuvys“ dalininkus su prašymu sutrumpinti jai darbo laiką nuo 32 iki 4 valandų per mėnesį, kad direktorės pareigas galėtų eiti tik vieną valandą per savaitę, ketvirtadieniais, už minimalų įkainį – 5 Lt/ val.

Reikalas tas, kad maždaug prieš du mėnesius E. Šoblinskienė buvo paskirta dar ir „Pasienio žuvų“ parengto projekto “Šilutės rajono ir Neringos savivaldybės tvarios žuvininkystės plėtros strategija”, finansuojamo pagal Lietuvos žuvininkystės sektoriaus 2007 – 2013 metų veiksmų programą, vadove. Už šį darbą E. Šoblinskienė gauna apie 3000 litų (neatskaičius mokesčių) atlyginimą, kuris jai bus mokamas iki pat 2015 metų vasaros vidurio iš Šilutės rajono ir Neringos savivaldybės tvarios žuvininkystės plėtros strategijai įgyvendinti skirtų milijonų.

E. Šoblinskienės teigimu, mažesnio atlyginimo už darbą „Pasienio žuvų“ vadovo pareigose ji prašanti ne dėl to, kad butų sumažėję darbo, bet siekdama palengvinti finansinę naštą šios viešosios įstaigos dalininkams, ypač Šilutės rajono ir Neringos savivaldybėms, iš kurių įnašų išlaikomas direktorius.

Lig šiol E. Šoblinskienė VšĮ „Pasienio žuvys“ direktore dirbo 32 val. per mėnesį už 360 litų atlyginimą.

Šilutės rajono ir Neringos savivaldybės tvarios žuvininkystės plėtros strategijai įgyvendinti skirta iš viso apie 6,4 mln. litų, iš jų 10 procentų sudaro projekto administravimo išlaidos. Be E. Šoblinskienės, šioje viešojoje įstaigoje šiuo metu dirba dar du iš projekto pinigų išlaikomi darbuotojai – finansininkas ir administratorius.

Nors E. Šoblinskienė jau du mėnesius dirba projekto vadove, tačiau pačios „Pasienio žuvų“ parengtos strategijos įgyvendinimas niekaip nepajuda iš mirties taško. Anot projekto vadovės, dėl to iš dalies esanti kalta Nacionalinė mokėjimo agentūra (toliau – NMA), kuri delsia suderinti strategijos įgyvendinimo taisykles.

„Taisyklės parengtos dar birželio pradžioje. Rugsėjį planavome skelbti pirmą šaukimą paraiškoms finansuoti projektus. Tačiau NMA iki to laiko nesuderino taisyklių, – telefonu aiškino E. Šoblinskienė. – Dabar norėtume šaukimą skelbti nuo spalio 1 d. Tačiau dar nežinome, ar ir iki to laiko turėsime su NMA suderintas taisykles“.

Iki 2015 metų vidurio VšĮ „Pasienio žuvys“ savo parengtai strategijai skirtais milijonais planuoja finansuoti iki 34 projektų, kurie turėtų sustiprinti šio žuvininkystės regiono konkurencingumą tiek žuvininkystėje, tiek ir turizmo versle.

Rašyti komentarą