Sekite m?s? naujienas feisbuke
Drabužiai iš gamtos
                             Saulės ir žemės energetika, UAB "Bera Lt", Lietuvininkų 30, Šilutė, tel. 8 645 42747                             

Kova dėl Šilutės aplinkos agentūros vedėjo pareigų keliasi į teismą

Publikuota: 2011 rugsėjo 20 Kategorija: Aktualijos

Konkursą į Šilutės rajono aplinkos apsaugos agentūros vedėjus V. Ščerveninas apskundė teismui. (silutesetazinios.lt archyvo nuotr.)Konkursą į Šilutės rajono aplinkos apsaugos agentūros vedėjus V. Ščerveninas apskundė teismui. (silutesetazinios.lt archyvo nuotr.)

Iš Klaipėdos regiono aplinkos apsaugos departamento (toliau – KRAAD) Šilutės rajono agentūros vedėjo pareigų už pažeidimus prieš kurį laiką pašalintas, bet į jas vėl grįžti besiveržiantis Valentinas Ščerveninas KRAAD neseniai įvykusį konkursą buvusioms jo pareigoms užimti apskundė teismui.

Skundo sulaukė ir KRAAD direktorius Andrius Kairys – po konkurso 4 – tas likęs naumiestiškis Saulius Dobilinskas apskundė konkurso laimėtoju netikėtai tapusį Pagėgių savivaldybės tarybos narį „darbietį“ Edgarą Kuturį, kuris neva neatitinka vienos pagrindinių konkurso specialiųjų sąlygų – neturi trejų metų darbo aplinkos apsaugos tarnyboje stažo.

Anot KRAAD Personalo ir dokumentų valdymo skyriaus vedėjos Reginos Grybienės, konkurse į Šilutės rajono agentūros vedėjo pareigas dalyvavo iš viso penki kandidatai, tačiau daugiausiai balų surinkęs Klaipėdos rajono agentūros specialistas laimėtų pareigų iš karto atsisakė, nes Šilutėje neturi kur gyventi, tuo pačiu užleisdamas vietą po konkurso antru likusiam buvusiam Šilutės policijos pareigūnui E. Kuturiui.

Tačiau buvęs Šilutės aplinkos apsaugos agentūros vedėjas, pastaruoju metu laikinai einantis šias pareigas V. Ščerveninas, kuris šiame konkurse vos per plauką atsiliko nuo E. Kuturio, neketino taikstytis su tokiu pralaimėjimu ir konkursą apskundė teismui. Tačiau nuo viešų komentarų pareigūnas susilaiko.

Į teismą žada kreiptis ir S. Dobilinskas, jeigu KRAAD vadovas kartais sumanytų atmesti jo skundą dėl E. Kuturio kompetencijos eiti Šilutės rajono aplinkos apsaugos agentūros vedėjo pareigas.

Konkurso procedūra, KRAAD Personalo ir dokumentų valdymo skyriaus vedėjos R. Grybienės teigimu, šiuo metu sustabdyta. Tačiau departamento direktoriaus sprendimo dėl S. Dobilinsko skundo dar teks palaukti, nes A. Kairys atostogauja.

Buvęs Šilutės rajono aplinkos apsaugos agentūros vadovas V. Ščerveninas buvo pažemintas pareigose nuo šių metų vasario 1 d. dėl prasto agentūros darbo organizavimo.

Susiję straipsniai: “V. Ščerveninas išlėkė iš pareigų”

8 skaitytojų komentarai
Šilutiškis 2011 rugsėjo 20d., 12:0884.15.177.163
Skaitau straipsnį ir nesuprantu kodėl konkurse dalyvavo klaipėdietis , atrodo kad žmogelis neturi ką veikti ar šiaip kažkam gerą turėjo padaryti…

Patinkantis. Įvertink komentarą: Thumb up 17 Thumb down 3

Atsakyti

klausimas 2011 rugsėjo 20d., 12:1385.206.11.111
O cia tas pats Kuturys, kur Pagegiuose uoliai tarnavo Komskiu klanui ir samagonu prekiavo dar? kas nutiko, kad nebedirba jau ten, gal nepasidalino su Komskiais kuo tai?
Na jei tas Kuturys vadovaus rajono aplinkosaugai, tai gero brolyciai nelaukit! Ir konkurso saziningai laimeti jis tikrai negalejo, nes jis mazarastis visiskas ir aferistas kokiu reta.
Pasidomekite apie ta laikotarpi kai jis mentas buvo, manau, kad idomiu dalyku butu galima suzinoti…

Patinkantis. Įvertink komentarą: Thumb up 31 Thumb down 1

Atsakyti

Rolandas 2011 rugsėjo 20d., 16:5578.61.116.40
Ar ne keistai atrodo, eina žmogus į konkursą, laimi pirmą vietą ir atsisako visko. Kazkas cia ne taip, galimai kazkas priverte atsisakyti laimetu pareigu.

Patinkantis. Įvertink komentarą: Thumb up 23 Thumb down 1

Atsakyti

bičiulis 2011 rugsėjo 20d., 19:3884.15.178.113
lrytas.lt komentaras:
Orestai, ar nori kad atverčiau paslapties šydą? Tu aprašei spektaklį bet neįlindai į užkulisius. Paskambink A.Kairiui ir paklausk ar jam skambino aplinkos apsaugos ministras ir ar sakė kas turi laimėti? Garantuoju, atsakymą numyks. Toliau paklausk Kuturio kas sieja jį ir Valinską. O kas sieja Valinską su aplinkos ministru visiems aišku. Ar ne keistai atrodo, eina žmogus į konkursą, laimi pirmą vietą ir atsisako visko. užsikabinai neva žulikas (Ščervenin) nori susigrąžina prarastą savo viršininko vietą, ne čia esmė, rauskis bičiuli.

Patinkantis. Įvertink komentarą: Thumb up 23 Thumb down 0

Atsakyti

DDD 2011 rugsėjo 21d., 19:0082.135.221.181
Be reikalo čia išmetė V.Š

Svarstytinas. O kaip tu manai? Thumb up 6 Thumb down 5

Atsakyti

DDD 2011 rugsėjo 21d., 19:0782.135.221.181
V.Ščerveninas dirbo ir stengėsi ir ne tik jis visi ten dirba ir stengiasi atlikti pareigas sąžiningai (žinau ,nes daug kartų turėjau ir darbinių reikalų ir taip kitų klausimų sprendime pasikalbėdavom).,bet 3-4 žmonės nespės sužiūrėti visko ,kai kiti specialiai galvoja ,kaip apgauti ,kaip lengviau atsikratyti atliekom ir t.t.Juk ir tą Šyšą užteršę asmenys ,įmonės turėjo būti grežčiau nubausti ,kad nenorėtų kitą kartą taip elgtis.Aš matau ,kad iš dalyvavusių konkurse ir yra kompetingiausias Ščerveninas .Sėkmės jam .

Svarstytinas. O kaip tu manai? Thumb up 11 Thumb down 8

Atsakyti

Joo 2011 rugsėjo 22d., 08:5578.59.63.123
Visiškai pritariu DDD.

Svarstytinas. O kaip tu manai? Thumb up 5 Thumb down 4

Atsakyti

snipas 2011 spalio 20d., 20:3686.29.190.172
Ne tau Kutury tokiose pareigose dirbti!

Patinkantis. Įvertink komentarą: Thumb up 5 Thumb down 0

Atsakyti

Rašyti komentarą