Sekite m?s? naujienas feisbuke
Drabužiai iš gamtos
                             Saulės ir žemės energetika, UAB "Bera Lt", Lietuvininkų 30, Šilutė, tel. 8 645 42747                             

Šilutės daugiabučių gyventojams gali tekti pakratyti kišenes

Publikuota: 2011 rugsėjo 13 Kategorija: Aktualijos, Šilutėje

Liudo Mockaus nuotr.Liudo Mockaus nuotr.

„Tvarkiečio“ Vaido Pavilonio, Šilutės r. savivaldybės mero pavaduotojo, vadovaujama darbo grupė nusprendė, kad savivaldybės biudžeto sąskaita pirmiausia turėtų būti tvarkomos tos daugiabučių namų automobilių aikštelės, kuriomis besinaudojantys gyventojai sutiks padengti nors dalį remonto išlaidų. Darbo grupė taip pat siūlys rajono savivaldybės tarybai priimti sprendimą dėl valstybinės žemės sklypų suformavimo ir priskyrimo (išnuomojimo) daugiabučiams namams.

Aikšteles tvarko skolon

Šilutės rajone jau kuris laikas vyrauja ydinga komunalinė politika, kai daugiabučių namų mašinų aikštelės remontuojamos ir taip kiauro savivaldybės biudžeto sąskaita. Dažniausiai į skolą.

Vien tik per šiuos metus savivaldybė Šilutėje kapitaliai sutvarkė 4 tokias aikšteles. Bendra atliktų darbų sąmata – 913 tūkst. litų. Savivaldybė už juos žada atsiskaityti tik iki kitų metų galo.

Toks rajono biudžeto tratinimas vietos valdžios vairą užgulusiems politikams suteikia galimybę įsiteikti tam tikrai gyventojų grupei, bet piktina privačių namų savininkus ir daugiabučių bendrijas, kurios beveik viską tvarkosi savo jėgomis.

Tačiau tik dabartinė – naujos sudėties darbo grupė daugiabučių namų kiemų tvarkymo prioritetams parengti ryžosi drąsioms permainoms: pirmiausia ji siūlys tvarkyti tuos daugiabučių namų kiemus, kurių būklė prasčiausia, o jais besinaudojantys gyventojai (bendrijos) sutiks padengti dalį išlaidų.

Šiuo metu remonto laukia dar apie 40 daugiabučių kiemų, iš jų daugiau kaip pusė – Šilutės seniūnijoje. Todėl darbo grupė nutarė, kad miesto ir kaimo daugiabučių kiemai būtų tvarkomi santykiu trys su vienu.

Daugiabučiai už nieką neatsakingi

Kalbant apie kiemų tvarkymą, prasivėrė dar viena sena piktžaizdė – Šilutės rajone daugiabučiai namai lig šiol neturi jiems priskirtų teritorijų. Todėl, anot šios darbo grupės ir rajono savivaldybės tarybos nario socialdemokrato Alfonso Vanago, niekas negali reikalauti, kad jų gyventojai tvarkytų ir prižiūrėtų savo namų aplinką.

Politiko manymu, šios problemos neliktų, jeigu aplink daugiabučius būtų suformuoti sklypai. „Kartu su priskirtom teritorijom daugiabučių gyventojams būtų perduota ir prievolė jas prižiūrėti bei tvarkyti“, – aiškino A. Vanagas.

Jo nuomonei pritarė dauguma pirmadienio posėdyje dalyvavusių darbo grupės narių. Todėl mero pavaduotojui V. Paviloniui neliko nieko kita, kaip darbo grupės vardu kreiptis į rajono savivaldybės tarybą su pasiūlymu organizuoti rajone geodezinius matavimus aplink daugiabučius namus.

Darbo grupė neabejojama, kad šios priemonės ne tik leis savivaldybei sumažinti savo išlaidas, bet ir paskatins gyventojus atsakingiau naudoti bei prižiūrėti bendrojo naudojimo turtą.

Tuo tarpu Šilutės r. savivaldybės administracijos Ūkio skyriaus vedėjas Sigitas Šeputis tvirtina, kad šios politikų pastangos greičiausiai nueis perniek, nes pagal dabar galiojančius įstatymus žemės sklypas daugiabučiui gali būti priskirtas tik gavus visų to namo savininkų sutikimą…

7 skaitytojų komentarai
va tai tau 2011 rugsėjo 13d., 13:0684.32.208.138
Tai ir kelius po kelis kvadratinius metrus reikėtų tuo pačiu priskirti gyventojams turintiems automobilius, tegul moka už remontą. O už sutaupytus pinigus meras su svita galės nusipirkti naują automobilį, nuskristi į Turkiją arba į Italiją, ko gero dar liks ir tarybos nariams kanceliarinėms išlaidoms pridurti, nes dabar gauna tą skurdų tūkstantuką, tai kaip beišgyvensi.

Patinkantis. Įvertink komentarą: Thumb up 18 Thumb down 6

Atsakyti

Šilutiškis 2011 rugsėjo 13d., 19:0778.61.132.171
Socdemas A.Vanagas visai suvaikėjo,gal tarybinius metus nori atkurti Šilutėje.Patartumėm p.Vanagui duoti pasiūlymus arba pačiam kovoti,kad turguje nevyktų prekyba kontrabandinėmis prekėmis:vaistais,cigarėtemis ir kt.prekes

Patinkantis. Įvertink komentarą: Thumb up 9 Thumb down 3

Atsakyti

bepigu 2011 rugsėjo 14d., 09:57195.182.76.59
bepigu gyventi daugiabutyje- dėl visko valdžia galvą suka: ir kaip kiemą sutvarkyti, ir kaip pastatus renovuoti. o kas kada pagalvos apie tuos, kurie gyvena individualiuose namuose?

Patinkantis. Įvertink komentarą: Thumb up 9 Thumb down 3

Atsakyti

donchius 2011 rugsėjo 14d., 17:5288.216.82.83
parduok nama ir eik i buta gyvent. Paprasta.

Svarstytinas. O kaip tu manai? Thumb up 8 Thumb down 7

Atsakyti

DDD 2011 rugsėjo 16d., 17:1482.135.221.179

Teisingus žodžius sako p.S.Šeputis .Iš to visko bus šnipštas ,padangu pjaustymas ir policijai darbo ,pvz.jei už remontą mokės žmonės ,tai jie svetimų atvažiavusių mašinų net į kiemą neįsileis,ne vieno daugiabučio gyventojai važiuja per kelis kiemus kol pasiekia savo kiemą ,prasidės kivirčai ir policijai darbo ir visa nauda iš neapgalvotų sprendimų.Tai gal valdžios vyrai irgi tegul įsiruošia iš savo kišenės stovėjimo aikštelę mašinoms ,o ne Lietuvininkų gatvę užėmę ,kai ž,mogus atvažiuoja su reikalais į savivaldybę nėra kur mašinos pasistatyti.Politikams siūlau pirma gerai apmąstyti ,o po to garsiai reikšti savo samprotavimus.Ponas S.Šeputis yra prie ūkio žmogus ir žino įstatymus ir iš karto davė atsakymą politikams ,kurie turi įsiklausyti į patyrusio žmogaus siūlymus.

Įvertink komentarą: Thumb up 2 Thumb down 1

Atsakyti

v 2011 rugsėjo 18d., 20:0478.61.32.120

seputis yra prie ukio zmogus tik del savo naudos.Nejau neprisimenat kaip is zmogaus per makles ferma ateme.

Įvertink komentarą: Thumb up 1 Thumb down 0

Atsakyti

nusivylusi 2011 rugsėjo 19d., 09:1778.61.66.170

Kokia čia nesąmonė. Kaip jus galit siūlyt tokius dalykus? Jaunimo kvartale visus kiemus sutvarkė, o 7 namo kiemą “pamiršot”.Kažkaip keistai netolygiai rūpinamasi gyventojų gerove. O ponas Vanagas tegu prisideda prie Jaunimo kv. 7 namo kiemo sutvarkymo , nes į turgų atvažiavę nuolatos važiuoja į mūsų kiemą ir stato mašinas.Turgaus pelno dalį skirkit, jei valdiškų lėšų nebeiko, tada iš žmonių kaulykit.

Įvertink komentarą: Thumb up 1 Thumb down 1

Atsakyti

Rašyti komentarą