Sekite m?s? naujienas feisbuke
Drabužiai iš gamtos
                             Saulės ir žemės energetika, UAB "Bera Lt", Lietuvininkų 30, Šilutė, tel. 8 645 42747                             

Virėjai neskuba registruotis į žuvienės čempionatą

Publikuota: 2011 rugpjūčio 26 Kategorija: Šilutėje

Pernykštis čempionatas sulaukė gausaus būrio žuvienės mėgėjų. (Edvardo Jurjono nuotr.)Pernykštis čempionatas sulaukė gausaus būrio žuvienės mėgėjų. (Edvardo Jurjono nuotr.)

Iki trečiojo žuvienės virimo čempionato Šilutėje likus dviem savaitėms dalyviais užsiregistravo vos viena kita komanda.

Tačiau renginio organizatoriai dėl to labai nenusimena. „Toks jau lietuvių būdas – viską daryti paskutinę dieną, – šypsosi Šilutės r. savivaldybės Kultūros skyriaus vedėja Vilma Griškevičienė. – Iki registracijos pabaigos dar liko beveik 10 dienų, o mes kiekvieną dieną sulaukiame vis daugiau besidominčiųjų šiuo renginiu. Todėl esu įsitikinusi, kad ir šiemet dalyvių nepristigsime“.

Kultūros skyriaus vedėjos žodžius apie lietuviškąjį būdą niekur neskubėti patvirtino praeitų metų žuvienės virimo čempionas LR Seimo nario padėjėjas, šiemet išrinktos Šilutės r. savivaldybės tarybos narys Jonas Purlys: „O kur man skubėti? Ateis laikas ir užsiregistruosiu…“

Pirmi į šiųmetę žuvienės virimo šventę užsiregistravo marijampoliečiai. Renginyje, anot V. Griškevičienės, taip pat žada dalyvauti Skuodo savivaldybė ir Neringos komanda. Nuošalyje nesiruošia likti ir pernykščių varžytuvių prie sriubos puodų dalyviai.

Antrajame žuvienės virimo čempionate praeitų metų rudenį dalyvavo 10 komandų. Jos varžėsi dėl pagrindinio 1000 litų prizo, kurį įsteigė vienas iš šio renginio organizatorių Šilutės mažųjų laivų uostą administruojančios UAB „Šilutės vandens turizmo centras“ direktorius Rimgaudas Višinskas.

Šių metų varžytuvių nugalėtojo laukia specialus Šilutės r. savivaldybės mero prizas –
Žuvienės virimo čempiono žiedas.

Dalyvių laukia daugiau prizų: pirmosios 10 ne iš Šilutės rajono užsiregistravusių komandų bus apdovanotos rūkytų karšių rinkiniais su instrukcija, kaip juos skanauti; iš kiekvieno etnografinio Lietuvos regiono bus apdovanota ypatingiausia žuvienė; bus skelbiami nominacijų „Stilingiausia komanda“, „Vaišingiausia komanda“, „Šmaikščiausia komanda“, „Etnografiškiausia komanda“, „Šauniausias komandos kapitonas“ nugalėtojai; komanda, prisiviliojusi į čempionatą savo savivaldybės merą, gaus dovanų rūkytą karpį, LR Seimo narį – neskustą marių ešerį, o ministrą – ungurį.

Organizatoriai tikisi, kad Šilutės žuvienės virimo čempionatas taps tradiciniu respublikiniu renginiu – kaip Grybavimo čempionatas Varėnoje.

Trečiasis žuvienės virimo čempionatas vyks rugsėjo 10 d. Šilutės mažųjų laivų uoste.

Rašyti komentarą