Sekite m?s? naujienas feisbuke
Drabužiai iš gamtos
                             Saulės ir žemės energetika, UAB "Bera Lt", Lietuvininkų 30, Šilutė, tel. 8 645 42747                             

Etikos sargai nepalieka ramybėje V. Laurinaičio

Publikuota: 2011 rugpjūčio 23 Kategorija: Aktualijos, Savivaldybėje

V. Laurinaitis. (silutesetazinios.lt archyvo nuotr.)V. Laurinaitis. (silutesetazinios.lt archyvo nuotr.)

Šilutės r. savivaldybės etikos komisijos sprendimas, kad rajono tarybos narys liberalcentristas Vytautas Laurinaitis, galimai dalyvaudamas svarstant ir priimant sprendimus, susijusius su jo darboviete – Vainuto vidurine mokykla, nepažeidė viešųjų ir privačių interesų derinimo valstybinėje tarnyboje įstatymo nuostatų, Vyriausiosios tarnybinės etikos komisijos (toliau – VTEK) neįtikino. Todėl VTEK nusprendė pati atlikti vainutiškio politiko veiklos tyrimą.

Niekieno nepasirašyto skundo dėl V. Laurinaičio VTEK sulaukė po šių metų rinkimų į savivaldybių tarybas, kai į koaliciją susibūrusios penkios partijos vainutiškį politiką išsirinko savo kandidatu į Šilutės r. savivaldybės merus.

“Išrinkta nauja Šilutės taryba. Spauda rašo, kad yra pretendentai į valdžią. Bet kandidatas į merus yra melagis, – pranešime VTEK rašo anonimas (kalba netaisyta). – (pridedu spaudos informaciją: V. Laurinaitis sakė, kad A. Jakas Vilniuje, kai iš tikrųjų šis vaikščiojo po savivaldybę)”.

Toliau anonimas prisimena 2008 – ųjų gruodžio Tarybos posėdį, kuriame, skundiko teigimu, V. Laurinaitis irgi apsimelavo, prašydamas Tarybos leisti Vainuto vidurinei mokyklai pirkti kompiuterių už sutaupytas darbo užmokesčio lėšas. “Tačiau vėliau paaiškėjo, kad mokykloje vieną mėnesį vėliau buvo išmokėti atlyginimai. Reiškia, taupymo nebuvo”, – pranešime komisijai tvirtina anonimas.

V. Laurinaičiui “kliuvo” dar ir dėl to, kad, būdamas Vainuto mokyklos direktoriaus pavaduotoju, viename iš praeitų metų Tarybos posėdžių aktyviai gynė nuomonę, kad mokyklų vadovams negalima mažinti darbo užmokesčio.

“Ar toks Etikos komisijos pirmininko ir būsimo mero elgesys ir melavimas yra etiškas?” – VTEK klausė anonimas.

VTEK ištirti šį skundą patikėjo kadenciją baigiančiai Tarybai.

Buvo sudaryta darbo grupė, kuri nusprendė, kad V. Laurinaitis skunde minimais atvejais galėjo supainioti viešuosius ir privačius interesus. Tačiau baigėsi tarybos kadencija…

Naujos sudėties Šilutės r. savivaldybės etikos komisija prie V. Laurinaičio klausimo grįžo rugpjūčio pradžioje. Komisija nusprendė, kad politikas, dalyvaudamas svarstant ir priimant sprendimus, susijusius su jo darboviete, nepažeidė viešųjų ir privačių interesų derinimo valstybinėje tarnyboje įstatymo nuostatų, nes neturėjo asmeninės naudos.

Tačiau VTEK nesutiko su tokiu nemotyvuotu, komisijos manymu, Šilutės etikos komisijos sprendimu, todėl nusprendė pati atlikti tyrimą ir įvertinti V. Laurinaičio veiksmus pagal viešųjų ir privačių interesų derinimo valstybinėje tarnyboje įstatymą, kol Šilutės etikos komisijos sprendimo neapsvarstė savivaldybės taryba.

4 skaitytojų komentarai
Kontrole 2011 rugpjūčio 24d., 09:1878.61.248.229
Laikas V.Laurinaičiui pailsėti. Kaip politikas jis visai skystas.

Svarstytinas. O kaip tu manai? Thumb up 7 Thumb down 7

Atsakyti

Šilutiškis 2011 rugpjūčio 24d., 11:0578.61.132.171
V.Laurinaitis serga turto ,,liga”,juk žmona šitiek naudos turi iš vaistinių verslo ir vis neužtenka,tokie tarybos nariai kaip p.Laurinaitis tik žiūri asmeninės naudos,o ne rajono gyventojams gerovių.

Svarstytinas. O kaip tu manai? Thumb up 6 Thumb down 6

Atsakyti

Klausimelis 2011 rugpjūčio 24d., 12:0578.61.116.40
tai kuris is savivaldybes tarybos nariu turi daugiausia turto ?

Patinkantis. Įvertink komentarą: Thumb up 8 Thumb down 2

Atsakyti

sirgalius 2011 rugpjūčio 24d., 15:5478.61.24.50
Kuris tarybos narys neturi turto ir kurio vaikai gyvena Lietuvoje? Turtas – ne yda, svarbu, kad tarybos nario funkcijos nesusimaišytų su asmenine veikla.

Patinkantis. Įvertink komentarą: Thumb up 6 Thumb down 0

Atsakyti

Rašyti komentarą