Sekite m?s? naujienas feisbuke
Drabužiai iš gamtos
                             Saulės ir žemės energetika, UAB "Bera Lt", Lietuvininkų 30, Šilutė, tel. 8 645 42747                             

Šiemet minimą jubiliejų Šilutė įprasmins… kitąmet

Publikuota: 2011 rugpjūčio 11 Kategorija: Aktualijos, Šilutėje

Čia numatyta pastatyti (kada nors) šiemet minimam Šilutės miesto jubiliejui įprasminti skirtą meninį akcentą. (Oresto Lidžiaus nuotr.)Čia numatyta pastatyti (kada nors) šiemet minimam Šilutės miesto jubiliejui įprasminti skirtą meninį akcentą. (Oresto Lidžiaus nuotr.)

Jubiliejiniams metams persiritus į antrą pusę, Šilutė susigriebė, kad dar neturi savo vietovės paminėjimo 500 metų sukakčiai skirto meninio akcento, kurio sukūrimas yra įtrauktas į valstybės iš dalies finansuojamą šių metų Lietuvos kultūros sostinės programą.

Todėl rajono valdžia suskubo organizuoti supaprastintą projektinių pasiūlymų konkursą. Laimėtojų laukia piniginis prizas.

Pasak meninio simbolio, skirto Šilokarčemos, kurios pagrindu vėliau buvo įkurtas Šilutės miestas, 500 metų jubiliejui įprasminti, projektinių pasiūlymų vertinimo komisijos pirmininkės, Šilutės r. savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojos Dainoros Butvydienės, šiuo metu Viešųjų pirkimu skyrius derina konkurso sąlygas. Po to, anot jos, autoriai bus kviečiami teikti projektinius pasiūlymus, o konkurso nugalėtoją savivaldybė ketinanti paskelbti spalio mėnesį.

Pačiam meniniam akcentui sukurti irgi reikės laiko. Todėl pagrįstai kyla klausimas, ar Šilutė besuspės šiemet įprasminti savo jubiliejų?

„Kultūros ministerijai nesame įsipareigoję jį pastatyti šiemet“, – tvirtino pokalbyje su D. Butvydiene dalyvavusi Kultūros skyriaus vyriausioji specialistė Jurgita Skobienė. Esą savivaldybei svarbiausia, kad šiemet būtų sukurtas meninio akcento maketas su papildoma medžiaga, o jį patį neva bus galima pastatyti ir kitais metais.

Tokios pat nuomonės laikosi ir Šilutės r. savivaldybės administracijos direktorė Ida Vasiljevienė, kuri dar ir šiandien negali pasakyti, už kokius pinigus tas meno kūrinys bus gaminamas ir statomas į jam numatytą vietą Tilžės gatvės skvere su fontanu. „Apie tai dar anksti kalbėti, – jai įprastu būdu nuo tiesaus atsakymo išsisuko I. Vasiljevienė. – Suprantama, neišsiversime ir be rėmėjų pagalbos“.

Šį rotarių ir kitų klubų siūlytą skulptoriaus R. Midvikio kūrinį Šilutė atmetė kaip nepakankamai originalų.

Šį rotarių ir kitų klubų siūlytą skulptoriaus R. Midvikio kūrinį Šilutė atmetė kaip nepakankamai originalų.

Kultūros sostinės projekto dalinio finansavimo iš valstybės biudžeto lėšų išlaidų sąmatoje autoriniam atlyginimui už meninio akcento sukūrimą numatyta skirti 10 000 litų.

Kiek iš viso pinigų tam reikės, paaiškės pasibaigus projektinių pasiūlymų konkursui. Jam pateiktų projektų įgyvendinimo kaina bus vienas svarbiausių vertinimo kriterijų.

Savivaldybės galimybės savo lėšomis pastatyti mieste naują akcentą – labiau nei menkos: jos kreditorinis įsiskolinimas didžiausias Klaipėdos apskrityje, skolinimosi limitas baigiamas išsemti, biudžeto pajamų deficitas siekia beveik 960 tūkst. litų…

Tiesa, Šilutė turėjo galimybę jubiliejinį akcentą gauti dovanų iš vietinių “Rotary”, “Inner Wheel” ir “Soroptimos” klubų. Skulptorius Regimantas Midvikis netgi buvo parengęs jo maketą. Tačiau savivaldybė, atsižvelgusi ir į miesto bendruomenės nuomonę, jų pasiūlymą atmetė.

1 skaitytojų komentaras
Pamarietis 2011 rugpjūčio 11d., 20:2178.61.11.54

Gal, dar kartą pažvelgę, tarybos nariai, ataks ir įžvelgs meninę vertę šioje rotarių ir kitų klubų siūlytame skulptoriaus R.Midvikio kūrinyje?

Nemėgstamas. Įvertink komentarą: Thumb up 3 Thumb down 10

Atsakyti

Rašyti komentarą