Sekite m?s? naujienas feisbuke
Drabužiai iš gamtos
                             Saulės ir žemės energetika, UAB "Bera Lt", Lietuvininkų 30, Šilutė, tel. 8 645 42747                             

Nemuno deltos regioninio parke – naujas apsaugos reglamentas

Publikuota: 2011 rugpjūčio 08 Kategorija: Aktualijos, Rajone

silutesetazinios.lt archyvo nuotr.silutesetazinios.lt archyvo nuotr.

Naujasis Nemuno deltos regioninio parko (toliau NDRP) apsaugos reglamentas aktualus ir vietos gyventojams, planuojantiems statyti, rekonstruoti ar remontuoti sodybas, ir naujai besikuriantiems ūkininkams, praneša NDRP direkcija.

Iki šiol galiojusiuose reglamentuose buvo leidžiama NDRP sodybos pastatais užstatyti iki 500 kv. m , iš jų gyvenamuoju namu – iki 120 kv. m. Tuo tarpu naujajame reglamente numatoma iki 700 kv. m užstatomas plotas, iš jų gyvenamuoju namu – 200 kv. m.

Ūkininkų sodybose užstatymo plotas numatomas diferencijuotai, priklausomai nuo žemės ūkio paskirties žemės ūkio ploto:
kai žemės ūkio paskirties žemės plotas – 3 – 10 ha, leidžiama užstatyti iki 1000 kv. m;
kai 10 – 50 ha, – iki 1500 kv. m;
kai daugiau kaip 50 ha, – iki 2500 kv. m.

Naujajame NDRP apsaugos reglamente numatyta ir galimybė atstatyti dvarų (palivarkų) sodybas, tačiau tik pagal buvusius analogus, pagrįstus istoriniais ir archyviniais dokumentais bei remiantis fotofiksacijomis, didesniuose nei 0,5 ha plot žemės sklypuose.

Kita labai svarbi naujovė, – apsaugos reglamente nustatyti labai aiškūs ir konkretūs reikalavimai pastatų statymui, rekonstravimui ir remontui, taip pat nurodyta, kokie statiniai tradiciškai sudarydavo sodybą.

NDRP direkcija primena, kad regioniniame parke išlieka draudimas statyti, laikyti ir naudoti apgyvendinimui, nakvynei, maitinimui ir kitiems panašiems tikslams vagonėlius ir kitus kilnojamuosius objektus ar įrenginius. Mobilieji nameliai turi būti laikomi kempinguose, teritorijų planavimo dokumentuose numatytose vietose.

Pageidaujantys išsamiai susipažinti su naujuoju NDRP apsaugos reglamentu kviečiami apsilankyti NDRP direkcijoje, įsikūrusioje Lietuvininkų g. 10, Šilutėje.

Rašyti komentarą