Sekite m?s? naujienas feisbuke
Drabužiai iš gamtos
                             Saulės ir žemės energetika, UAB "Bera Lt", Lietuvininkų 30, Šilutė, tel. 8 645 42747                             

Etikos sargai nusitaikė į Pagėgių aplinkosaugininkų vadą

Publikuota: 2011 rugpjūčio 04 Kategorija: Aktualijos

D. Ciganas.D. Ciganas.

Vyriausioji tarnybinės etikos komisija (toliau – VTEK) aiškinasi, ar Klaipėdos regiono aplinkos apsaugos departamento (toliau – KRAAD) Pagėgių savivaldybės agentūros vedėjas Darius Ciganas, laikydamas tarnybinį automobilį savo privačiame kieme, kartais nepažeidžia viešųjų ir privačių interesų derinimo valstybinėje tarnyboje įstatymo nuostatų.

VTEK imtis šio tyrimo paskatino LR Seimo narė Aurelija Stancikienė, pranešusi komisijai, kad pati kelis savaitgalius iš eilės D. Cigano tarnybinę mašiną matė stovinčią ne prie agentūros, bet privačiame kieme kitame Pagėgių miesto gale.

„Lankiausi Pagėgiuose tris ar keturis savaitgalius iš eilės, ir D. Cigano tanybinis automobilis visada stovėjo jo kieme. Todėl man parūpo išsiaiškinti, kodėl tarnybinė mašina laikoma ne agentūros garaže“, – savo skundo esmę telefonu trumpai apibūdino parlamentarė A. Stancikienė.

Pagėgių aplinkos apsaugos agentūros vadovas šiuo metu atostogauja. Susisiekti su juo nepavyko ir mobiliuoju telefonu.

Tačiau savo paaiškinimą VTEK jis išsiuntė dar prieš išeidamas atostogų.

Anot VTEK vyresniosios patarėjos Lauros Petrauskaitės, D. Ciganas savo rašte komisijai išdėstė apie savo pareigą vykdyti gyvosios gamtos kontrolę, rengiant reidus į gamtą, ir pinigų stygių tarnybinei mašinai prižiūrėti: esą po kiekvieno reido reikia išdžiovinti ir išvalyti mašinos saloną, tačiau agentūra neturinti pinigų šiai paslaugai pirkti. Todėl visa tai neva tenka atlikti pačiam agentūros vadovui savo kieme.

VTEK tyrimą dėl KRAAD Pagėgių savivaldybės agentūros tarnybinio transporto naudojimo žada užbaigti ne anksčiau kaip rugsėjį, nes KRAAD dar nepateikė savo išvados dėl aukštas pareigas užimančio pavaldinio elgesio.

KRAAD direktorius Andrius Kairys telefonu tvirtino, kad D. Cigano klausimas kaip tik dabar nagrinėjamas. „Kai kuriais – išimtinais atvejais pareigūnai gali laikyti tarnybinį transportą savo kieme. Pavyzdžiui, po reido. Tai numatyta ir mūsų veiklą reglamentuojančiuose teisės aktuose, – aiškino departamento vadovas. – Savo išvadą dėl D. Cigano pateiksime, kai išsiaiškinsime visas aplinkybes“.

Pagėgių aplinkosaugininkai, KRAAD direktoriaus teigimu, garažą tarnybiniam transportui turi prie savo agentūros.

Rašyti komentarą