Sekite m?s? naujienas feisbuke
Drabužiai iš gamtos
                             Saulės ir žemės energetika, UAB "Bera Lt", Lietuvininkų 30, Šilutė, tel. 8 645 42747                             

UAB „Andopas“ – 25 tūkst. eurų bauda

Publikuota: 2024 sausio 05 Kategorija: Aktualijos, Šilutėje

www.silutesetazinios.lt asociatyvi nuotr.www.silutesetazinios.lt asociatyvi nuotr.

Vykdydama Alternatyviųjų degalų įstatymo laikymosi kontrolę savo srityje, Valstybinė vartotojų teisių apsaugos tarnyba (VVTAT) prižiūri, kad Lietuvos Respublikos teritorijoje esančiose degalinėse būtų prekiaujama benzinu, kurio kiekviename litre yra ne mažiau kaip 6,6 proc. biodegalų, ir dyzelinu, kurio kiekviename litre yra ne mažiau kaip 6,2 proc. biodegalų. Už šių reikalavimų nesilaikymą VVTAT UAB „Andopas“ skyrė 25 tūkst. eurų baudą.

Parama portalui „Šilutės ETA Žinios”, kad išliktų nepriklausomas

Šilutės rajone UAB „Andopas“ priklausančioje degalinėje patikrinimo metu buvo atrinkti dyzelino, žymėto žemės ūkiui, žuvininkystei, ir automobilinio bešvinio 95 markės benzino bandiniai kokybės rodikliams ištirti.

Atlikus dyzeline esančio HVO biopriedo tyrimus akredituotoje Masių spektrometrijos laboratorijoje UAB „Barnas“, nustatyta, kad biopriedo (biogeninės kilmės anglies) kiekis yra 5,79±0,04 proc. Tai neatitinka Alternatyviųjų degalų įstatymo 16 straipsnio 6 punkto reikalavimo – degalų tiekėjai turi užtikrinti, kad kiekviename vidaus rinkai patiekto dyzelino litre būtų ne mažiau kaip 6,2 procento biodegalų, skaičiuojant pagal bendrą degalų ir biodegalų mišinio energinę vertę.

Įvertinusi visas bylos aplinkybes, VVTAT už Alternatyviųjų degalų įstatymo 16 straipsnio 6 dalies pažeidimą UAB „Andopas“ skyrė 25 tūkst. eurų baudą.

Nutarimas per 30 kalendorinių dienų nuo nutarimo priėmimo dienos gali būti apskųstas teismui Lietuvos Respublikos administracinių bylų teisenos įstatymo nustatyta tvarka.

vvtat.lt inf.

1 skaitytojų komentaras
na, 2024 sausio 6d., 20:5878.58.51.102

ar “Andopas” tuos degalus gamina, kad jis turi atsakyti už kažkokią cheminę sudėtį Jis yra tarpininkas, gauna kokybės sertifikatą ir atsakomybę neša gamintojas, pvz. “Mažeikių nafta” ar kiti. Bet tie d….. iš VVTAT bijo net iki gamyklos vartų privažiuoti, o ką jau ten bekalbėti apie patikrinimą. O kas bus kai tokie “specialistai” tikrins mašinų dūmingumą kelyje? Gal jis yra dėl blogos degalų kokybė ir kaip vairuotojas tai įrodys?

Įvertink komentarą: Thumb up 2 Thumb down 0

Atsakyti

Rašyti komentarą