Sekite m?s? naujienas feisbuke
Drabužiai iš gamtos
                             Saulės ir žemės energetika, UAB "Bera Lt", Lietuvininkų 30, Šilutė, tel. 8 645 42747                             

Šis penktadienis – paskutinė diena sumokėti NT mokestį

Publikuota: 2023 gruodžio 14 Kategorija: Gyvenimas, Pranešimai

www.silutesetazinios.lt archyvo nuotr.www.silutesetazinios.lt archyvo nuotr.

Klaipėdos apskrities valstybinė mokesčių inspekcija (Klaipėdos AVMI) primena, kad iki gruodžio 15 d., penktadienio, nekilnojamojo turto (NT) savininkai turi deklaruoti ir sumokėti NT mokestį.

Parama portalui „Šilutės ETA Žinios”, kad išliktų nepriklausomas

Apie 2,8 tūkst. Klaipėdos apskr. gyventojų jau deklaravo apie 1,2 mln. eurų NT mokesčio, Tauragės apskr. – apie 120 gyventojų apie 35 tūkst. eurų NT mokesčio, Telšių apskr. – per 100 gyventojų per 40 tūkst. eurų NT mokesčio.

Šiais metais NT mokestį Klaipėdos apskr., preliminariais duomenimis, turi mokėti apie 4,9 tūkst. gyventojų, iš viso jie turi deklaruoti apie 2,2 mln. eurų NT mokesčio; Tauragės apskr. – apie 190 gyventojų apie 58 tūkst. eurų NT mokesčio; Telšių apskr. – apie 200 gyventojų apie 97 tūkst. eurų NT mokesčio.

NT mokestį moka gyventojai už gyvenamosios, sodų, garažų, fermų, šiltnamių, ūkio, pagalbinio ūkio, mokslo, religinės, poilsio paskirties statinius (patalpas), žuvininkystės statinius ir inžinerinius statinius, kai jų bendra mokestinė vertė viršija 150 tūkst. eurų sumą (arba 200 tūkst. eurų , jei taikoma lengvata). Jei turimų NT mokestinės vertės viršija nustatytas ribas – būtina pateikti NT mokesčio deklaraciją, tai geriausia padaryti e. būdu Elektroninio deklaravimo sistemoje (EDS).

Savo visų turimų NT mokestines vertes galima sužinoti suvedus NT unikalius numerius VĮ „Registrų centras“ internetinėje svetainėje.

Visa aktuali informacija apie NT mokestį: www.vmi.lt > Domiuosi nekilnojamojo turto mokesčiu > Gyventojo nekilnojamojo turto mokesčio deklaracija KIT715. Konsultacijos mokesčių klausimais teikiamos telefonu +370 5 260 5060 (1882). Apsilankymui VMI aptarnavimo padaliniuose būtina išankstinė registracija.

Klaipėdos AVMI inf.

Rašyti komentarą