Sekite m?s? naujienas feisbuke
Drabužiai iš gamtos
                             Saulės ir žemės energetika, UAB "Bera Lt", Lietuvininkų 30, Šilutė, tel. 8 645 42747                             

Šilutės Soroptimos klubas šventė 25-erių metų gimtadienį

Publikuota: 2023 rugpjūčio 28 Kategorija: Gyvenimas, Žmonės

Šilutės Soroptimos klubo nuotr.Šilutės Soroptimos klubo nuotr.

Visi didieji pasaulio poetai yra sukūrę daug puikių tekstų apie moteris, kuriuose šlovinamas jos grožis, išmintis, ji vadinama pasaulio deive, nuo kurios žemėje prasideda gyvybė. Moteris gali labai daug-ji gali iš esmės keisti pasaulį. Viena iš organizacijų, padedančių moterims siekti tokių prasmingų veiklų, yra Tarptautinė Soroptimisčių organizacija, neseniai minėjusi savo veiklos šimtmetį.

Parama portalui „Šilutės ETA Žinios”, kad išliktų nepriklausomas

Tarptautinė Soroptimisčių organizacija (Soroptimist International) yra pasaulinė laisvanoriška profesionalių moterų organizacija, kurių veikla skirta pagerinti moterų bei mergaičių gyvenimo kokybę vietinėse bendruomenėse ir visame pasaulyje. Moterys bei merginos, vykdydamos ir įgyvendindamos projektus, aktyviai kovoja už žmogaus teises, už moters lygiavertę ir orią padėtį visuomenėje. Pats žodis soroptimist verčiamas iš lotynų kalbos žodžių „soror“ ir „optima“ reiškia „geriausia moterims“, o verčiant iš graikų kalbos reiškia „geriausia sesuo“. Organizacija jungia daugiau nei 91 000 narių 127 šalyse.

Jau 25-erius metus Šilutės Soroptimos klubas, vienijantis aktyvias bendramintes moteris, įgyvendindamas bendrus pasaulinio soroptimistinio judėjimo tikslus, savo prasmingas ir įvairias veiklas skiria kultūriniam ir socialiniam moterų tobulėjimui, jų gerovei. Š. m. rugpjūčio 26 d. Šilutės liuteronų bažnyčioje iškilmingai paminėtas 25-erių metų gimtadienis. Sulaukėme svečių iš Vokietijos, Lietuvos soroptimisčių klubų atstovių, nes šiuo metu Lietuvoje veikia 7 klubai. Klubo gimtadienyje apsilankė ir padėkojo už aktyvias veiklas Šilutės rajono savivaldybės meras Vytautas Laurinaitis, taip pat atstovės iš Šilutės tarybos Alina Urbonienė ir Laimutė Ūselienė. 2022 m. Šilutės Soroptimos klubas buvo apdovanotas Šilutės rajono savivaldybės nominacija „Metų socialinis partneris“. Sveikinimus ir gražiausius palinkėjimus išsakė Šilutės Rotary klubo prezidentas Almantas Tutlys, pastebėjęs, kad rotariečiams veiklomis reikia soroptimistes vytis. Už bendrystę ir prasmingą bendros veiklos projektą dėkojo moterų, sergančių onkologinėmis ligomis, klubo Viva femina atstovės. Klubo prezidentė Iveta Ambrulaitienė pristatė visuomenei svarbiausius veiklos projektus, kurie buvo įgyvendinti per 25-erius metus, taip pat buvo padėkota visiems, kurie bendradarbiauja su Šilutės Soroptimos klubu. Visi džiaugėsi klubo nuveiktais darbais bei klubo sesių bendryste.

Tarptautinė Soroptimisčių organizacija darydama gerus darbus pamažu keičia pasaulį, kad jis būtų bent kiek geresnis, teisingesnis ir saugesnis. Didžiuojamės būdamos to proceso dalimi.

Šilutės Soroptimos klubo inf.

1 skaitytojų komentaras
Vaiva 2023 rugpjūčio 28d., 16:21188.69.127.195

Šaunuolės moterys, kurios savo ir šeimos laiko sąskaita daro gerus darbus.
Sekmės ateities projektuose

Įvertink komentarą: Thumb up 3 Thumb down 0

Atsakyti

Rašyti komentarą