Sekite m?s? naujienas feisbuke
Drabužiai iš gamtos
                             Saulės ir žemės energetika, UAB "Bera Lt", Lietuvininkų 30, Šilutė, tel. 8 645 42747                             

Šilutėje bus tiriamas oras

Publikuota: 2023 liepos 05 Kategorija: Aktualijos, Šilutėje

www.silutesetazinios.lt archyvo nuotr.www.silutesetazinios.lt archyvo nuotr.

Manoma, kad degėsių kvapas gali sklisti iš Kaliningrado srities.

Parama portalui „Šilutės ETA Žinios”, kad išliktų nepriklausomas

Šiandien ryte Šilutės rajono savivaldybės meras Vytautas Laurinaitis ir Administracijos direktorius Andrius Jurkus susitiko su Aplinkos apsaugos departamento prie Aplinkos ministerijos Šilutės aplinkos apsaugos inspekcijos viršininke Galina Misevičiene aptarti tolesnių veiksmų dėl Šilutėje ir aplinkinėse gyvenvietėse tebetvyrančio degėsių kvapo, praneša Šilutės rajono savivaldybės adminsitracija.

Šiandien iš Aplinkos apsaugos agentūros Analitinės kontrolės skyriaus atvyks specialistai ir atliks aplinkos oro matavimus ekspres metodu – bus paimti ir ištirti aplinkos oro mėginiai.

Artimiausiomis dienomis Šilutės mieste planuojama pastatyti mobilią aplinkos oro matavimų stotelę, kuri tris paras fiksuos aplinkos oro rodiklius.

Kaip elgtis gyventojams dėl sklindančio degėsių kvapo Šilutės mieste ir rajone

Nacionalinio visuomenės sveikatos centro prie Sveikatos apsaugos ministerijos (NVSC) Klaipėdos departamento Šilutės skyrius gavo pranešimus apie degėsių kvapą Šilutės mieste ir aplinkinėse gyvenvietėse. NVSC turimomis žiniomis, Šilutės mieste ar netoliese nėra užfiksuota gaisrų. Manoma, kad kvapas gali sklisti iš Kaliningrado srities.

Specialistai įspėja, kad aplinkos ore gali būti kenksmingų sveikatai medžiagų ir pataria pasisaugoti, kol lauke juntamas dūmų kvapas, ypač jautresniems žmonėms – sergantiems lėtinėmis ligomis, vaikams ir kt.

Iki bus nustatyta, ar teršalų koncentracijos aplinkos ore neviršija didžiausių leidžiamų koncentracijų, patariame kuo daugiau laiko praleisti uždarose patalpose, stebėti savo sveikatos būklę, pasijutus prastai kreiptis į gydytoją.

www.silute.lt ir nvsc.lrv.lt inf.

Rašyti komentarą