Sekite m?s? naujienas feisbuke
Drabužiai iš gamtos
                             Saulės ir žemės energetika, UAB "Bera Lt", Lietuvininkų 30, Šilutė, tel. 8 645 42747                             

„Kino karavanas“ leidžiasi į kelionę per Lietuvą

Publikuota: 2023 birželio 29 Kategorija: Gyvenimas, Renginiai, Įvairenybės

www.silutesetazinios.lt archyvo nuotr.www.silutesetazinios.lt archyvo nuotr.

Filmai po atviru dangumi bus rodomi ir Šilutėje.

„Kino pavasaris“ vasarą vilniečiams ir dar 14-os miestų gyventojams dovanos nemokamus kino seansus po atviru dangumi.

Parama portalui „Šilutės ETA Žinios”, kad išliktų nepriklausomas

Vilniaus miesto kino festivalis „Kino pavasaris“ nepamirštamas patirtis dovanos ir vasarą, kartu su „IKEA“ pakviesdamas šalies gyventojus į nemokamus filmų seansus po atviru dangumi. Jau birželio 29 d. į kelionę aplink Lietuvą dešimtąjį kartą leisis festivalio organizuojamas projektas „Kino karavanas“, priešais didįjį ekraną subursiantis 14-os miestų gyventojus bei svečius, o liepos pradžioje startuos penktasis „Vasaros kinas“, šiemet vyksiantis žaliuose Vilniaus mikrorajonuose.

„Kino pavasaris“ vasaros seansų lankytojus birželio–rugpjūčio mėnesiais nukels į unikalius filmuose gimstančius pasaulius, kupinus skardaus juoko, atokvėpio akimirkų, progų įsikvėpti ir kitų gilių išgyvenimų. Praėjusio festivalio favoritas „Aštuoni kalnai“, žavingoji Penelope Cruz ir jos vaidmuo „Begalybėje“, tingi saulėkaita su „Oskarui“ nominuotu Paul Mescal dramoje „Po saulės“ ar lietuvių kurti ilgametražiai ir trumpametražiai darbai – šie bei dar daugiau filmų kvies patogiai įsitaisyti visos Lietuvos pievose.

Šiemet su „Kino karavanu“ bei „Vasaros kinu“ keliaus ir pagrindinis projektų partneris „IKEA“, kursiantis jaukią atmosferą ir siūlysiantis unikalias patirtis žiūrovams. Anot įmonės rinkodaros vadovės Irenos Meškauskienės, sprendimą leistis į išvykas su „Kino pavasariu“ priimti buvo itin paprasta dėl bendrų pamatinių vertybių.

„Tiek mūsų, tiek „Kino pavasario“ požiūriai sutampa. Mes tikime, kad kokybiški ir tvarūs sprendimai namams turi būti prieinami daugeliui žmonių, o „Kino pavasaris“ siekia atverti kokybiško kino pasaulį kuo platesnei auditorijai Lietuvoje. Šią vasarą suvienydami jėgas stengsimės, kad kuo daugiau šalies gyventojų galėtų jaukiai ir turiningai praleisti savo laisvalaikį gryname ore ir tuo pat metu susipažintų su kokybišku kinu. Neabejojame, kad žiūrovų laukia daugybė gaivių ir įsimintinų akimirkų“, – sako I. Meškauskienė.

Visų „Kino pavasario“ vasaros seansų metu „IKEA“ įrengs jaukias ir patogias sėdėjimo vietas bei leis lankytojams pasijusti kino žvaigždėmis – nusifotografuoti ant ypatingo geltonojo podiumo. Tuo tarpu Vilniaus miesto mikrorajonuose „Vasaros kino“ seansus lydės ir „IKEA“ maisto autobusiukas, suteiksiantis galimybę pasigardžiuoti ikoniškais dešrainiais. Žiūrovų lauks įkvepiantys autoriniai filmai, jų pristatymai, susitikimai ir diskusijos su Lietuvos kūrėjais ir kitais savo sričių specialistais, „Neakivaizdinio Vilniaus“ ekskursijos po sostinės mikrorajonus ir, svarbiausia, geras laikas artimųjų bei žalumos apsuptyje.

Kelionės didžiajame ekrane ir poilsis nuo betono

Dešimtąjį kartą „Kino pavasario“ organizuojamas „Kino karavanas“ šiemet kvies net 14-os miestelių gyventojus, svečius ir aplink atostogaujančius nuotykių ieškotojus leistis į nepamirštamas keliones didžiajame ekrane. Šiltus birželio-rugpjūčio mėnesių vakarus „Kino karavanas“ dovanos Šiaulių, Panevėžio, Burbiškio (Anykščių raj.), Utenos, Nidos, Juodkrantės, Marijampolės, Šilutės, Gargždų, Palūšės, Zarasų, Kauno, Klaipėdos ir Alytaus miestams.

Tuo tarpu penktąjį kartą vyksiantis „Vasaros kinas“ vilniečius ir miesto svečius pakvies pailsėti nuo įprastinius barus ir maršrutus supančio betono ir jį iškeisti į žalius rajonus. Tingi saulėkaita Vilniaus centro pašonėje ir nemokami filmų seansai liepos–rugpjūčio mėnesiais vilniečių lauks Senamiesčio, Žvėryno, Šeškinės, Žirmūnų ir Karoliniškių mikrorajonuose.

Daugiau informacijos apie „Kino karavano“ seansus ieškokite www.kinokaravanas.lt. Detalių apie „Vasaros kino“ seansus ieškokite www.vasaroskinas.lt arba „Kino pavasario“ „Facebook“ paskyroje.

Kino seansus po atviru dangumi iš dalies finansuoja Lietuvos kino centras, „Vasaros kiną“ iš dalies finansuoja Vilniaus miesto savivaldybė, projekto draugas – Vilniaus kino biuras.

Pranešimas žiniasklaidai

Rašyti komentarą