Sekite m?s? naujienas feisbuke
Drabužiai iš gamtos
                             Saulės ir žemės energetika, UAB "Bera Lt", Lietuvininkų 30, Šilutė, tel. 8 645 42747                             

Neatsargus elgesys vandenyje – pražūtingas

Publikuota: 2023 birželio 16 Kategorija: Aktualijos, Rajone, Šilutėje

pagd.lrv.lt nuotr.pagd.lrv.lt nuotr.

Neseniai ugniagesiams gelbėtojams teko skubėti prie Šyšos upės (Šilutės r., Šilutės sen., Šyšos k.). Apvirtus valčiai, upės tėkmėje buvo atsidūrę trys ja plaukę žmonės – du vyrai ir moteris.

Ugniagesiai gelbėtojai, nuplaukę apie 100 metrų upe, pastebėjo krante žmones ir vandenyje plūduriuojančią valtį. Valtimi plaukusi trijulė jau buvo ištraukti į krantą. Jiems iš vandens išsikapstyti padėjo du vietiniai gyventojai, numetę į vandenį jų link virvę su ratu. Deja, vienam valties keleiviui šis pasiplaukiojimas buvo paskutinis…

Parama portalui „Šilutės ETA Žinios”, kad išliktų nepriklausomas

Atvykę ugniagesiai gelbėtojai pamatė ant kranto medikų gaivinamą vieną vyrą, kiti du valties bendrakeleiviai sėdėjo ant kranto netoliese. Į pagalbą medikams nieko nelaukdamas puolė Šilutės PGT ugniagesys gelbėtojas Rokas Macnorius.

„Medikė su kauke atliko dirbtinį kvėpavimą, aš dariau širdies masažą. Taip pasikeisdami su medikais gaivinome pusvalandį“, – pasakoja R. Macnorius. Nepaisant visų pastangų, žmogaus gyvybės, deja, išgelbėti nepavyko. Ugniagesiai plūduriuojančią plastikinę valtį ir žmonių daiktus parplukdė į krantą.

R. Macnorius ugniagesiu gelbėtoju dirba dar tik porą mėnesių. Ugniagesys gelbėtojas jau gesino keletą gaisrų, o štai tokia gelbėjimo darbo patirtis – jam pirmoji. Tačiau jis nė minutės nesudvejojo ir puolė į pagalbą medikams.

„Labai gaila, kad žmonių neatsakingumas turi tokią skaudžią kainą. Galbūt tai bus dar viena pamoka tiems, kuriems – „jūra iki kelių“, – sako R. Macnorius.

pagd.lrv.lt inf.

Rašyti komentarą