Sekite m?s? naujienas feisbuke
Drabužiai iš gamtos
                             Saulės ir žemės energetika, UAB "Bera Lt", Lietuvininkų 30, Šilutė, tel. 8 645 42747                             

Gandas apie nugvelbtus milijonus sukėlė ant kojų visą Šilutės mikrorajoną

Publikuota: 2011 liepos 14 Kategorija: Aktualijos, Šilutėje

Šilutės merui V. Pozingiui (dešinėje) sunkiai sekėsi rasti bendrą kalbą su Z. Šerniene (antra iš dešinės) ir kitais Naujakurių mikrorajono gyventojais. (Oresto Lidžiaus nuotr.)Šilutės merui V. Pozingiui (dešinėje) sunkiai sekėsi rasti bendrą kalbą su Z. Šerniene (antra iš dešinės) ir kitais Naujakurių mikrorajono gyventojais. (Oresto Lidžiaus nuotr.)

Šilutės miesto Naujakurių kvartalo bendruomenė, patikėjusi kažkieno paleista “antimi”, kad dalis jų mikrorajono gatvių rekonstrukcijos projekto aukojama dėl istorinės miesto senojo turgaus aikštės sutvarkymo, suskubo ieškoti teisybės: trečiadienį Naujakurių bendruomenės pirmininkas Stasys Juškevičius išplatino kreipimąsi į rajono savivaldybės tarybą, merą ir administracijos direktorę su prašymu paaiškinti susiklosčiusią padėtį, o jau kitą dieną, ketvirtadienį, ryžtingai nusiteikusių šios bendruomenės narių grupė pasirodė savivaldybėje…

Pasklido gandas…

Daug metų kentę nepatogumus dėl neasfaltuotų gatvių, be lietaus kanalizacijos ir šaligatvių, šį pavasarį Naujakuriai pagaliau sulaukė statybininkų, – UAB „Šilutės automobilių keliai“, kovo mėnesį laimėjusi viešąjį konkursą, kibo tvarkyti šio mikrorajono gatves. Pagal projektą turėjo būti rekonstruojamos šešios gatvės – Karklų, Dzūkų, Komunarų, Pagraudos, Gluosnių ir Jovarų, padengiant jas asfalto danga ir įrengiant šaligatvius. Tačiau gegužės 19 d. savivaldybės taryba pakeitė prieš metus priimtą savo sprendimą dėl pritarimo dalyvauti Naujakurių mikrorajono gatvių rekonstrukcijos projekte, išbraukdama iš jo Karklų, Dzūkų, Pagraudos ir Jovarų gatves.

Į Komunarų gatvę jau investuojami milijonai. (Oresto Lidžiaus nuotr.)

Į Komunarų gatvę jau investuojami milijonai. (Oresto Lidžiaus nuotr.)

Maždaug tuo pat metu rajono taryboje radosi iniciatyva atgaivinti Šilutės miesto Šilokarčemos senamiestį – senojo turgaus aikštę kartu Klaipėdos, Turgaus, Pievų, Žuvų, Uosto,Vandens ir Rusnės gatvėmis, – grąžinant jam (nors iš dalies) istorinį veidą.

Netylant diskusijoms, nuo kurio galo pradėti gaivinti Šilutės senamiestį, netruko pasklisti gandas, kad senojo turgaus aikštė bus tvarkoma už Naujakuriuose sutaupytus milijonus. Natūralu, kad tai ne juokais suerzino šio mikrorajono gyventojus, ir jie ėmėsi žygių susigrąžinti tariamai prarastus milijonus.

Meras gyventojų neįtikino

Šį ketvirtadienį Naujakurių mikrorajono bendruomenės delegacija buvo pakviesta dalyvauti pasitarime dėl Šilutės miesto senojo turgaus aikštės sutvarkymo. Nors naujakuriškiams ir buvo paaiškinta, kad tų keturių gatvių niekas neišbraukė iš projekto, – esą baigiantis 2007 – 2013 metų finansiniam laikotarpiui projektą teko padalyti į du etapus, todėl darbai bus tęsiami nuo 2014 metų, – ir tai nė kiek nesusiję su senojo turgaus aikšte, nes dar tik rengiamasi kurti jos sutvarkymo viziją, individualių namų kvartalo gyventojai liko prie savo nuomonės, kad dėl jų vargų ir kasdien patiriamų nepatogumų kalčiausia rajono valdžia.

„Pas mus atvyksta daug garsių žmonių ir mes didžiuojamės galėdami jiems parodyti Šilutę. Bet dėl Naujakurių tai man tikrai gėda“, – karščiavosi šio mikrorajono bendruomenės tarybos narė, logopedė Zita Šernienė.

„Jūs esate savo žodžio šeimininkai – čia davėte, čia vėl atimate“, – piktinosi UAB „Šilutės prekyba“ direktorius Egidijus Kuzminskas.

„Visos gatvės iškastos. Norėtume žinoti, kada jos bus sutvarkytos“, – rajono vadovus spaudė medikė, UAB „Medakma“ direktorė Vida Giedrikienė.

Karklų gatvė dar kurį laiką liks netvarkyta. (Oresto Lidžiaus nuotr.)

Karklų gatvė dar kurį laiką liks netvarkyta. (Oresto Lidžiaus nuotr.)

Deja, niekas jiems negalėjo pasakyti, kada konkrečiai Naujakuriuose bus sutvarkytos ir Karklų, Dzūkų, Pagraudos bei Jovarų gatvės. Anot Šilutės r. savivaldybės mero Virgilijaus Pozingio, viskas priklausys nuo to, kaip 2014 – 2020 metų finansiniu laikotarpiu savivaldybei seksis pritraukti į miestą ES fondų paramą.

Bendra Naujakurių mikrorajono Karklų, Dzūkų, Komunarų, Pagraudos, Gluosnių ir Jovarų rekonstrukcijos projekto vertė siekia apie 12 milijonų litų. Pirmojo etapo darbus, kurie, anot Šilutės r. savivaldybės administracijos Ūkio skyriaus vedėjo Sigito Šepučio, gali atsieiti visus 6 mln. Lt, finansuoja Transporto investicijų direkcija. Jie turės būti užbaigti per 24 mėnesius. Antrojo etapo darbų finansavimu teks pasirūpinti pačiai savivaldybei.

4 skaitytojų komentarai
Joo 2011 liepos 14d., 21:0978.59.39.35
Pažiūrėjus į nuotraukas akivaizdžiai matosi, kad tais naujakurių šaligatviais niekas nevaikščios, tačiau turgaus aikšteje būname kiekvienas. Niekas manęs neitikins kad Kuzmickas ar kiti daktarai išlips iš savo limuzinų ir vaikščios pėsti savo gatvelių šaligatviais. Juk tie miljonieriai tą savo gatvelę gali susitvarkyti ir savo lėšomis kaip tai daro nustekenti Šilutės rajono kaimiečiai, nes visų naudojamam keliui pagreideriuoti net kelių šimtų meras gaili. Galime drąsiai teigti, kad visų mokesčių mokėtojų pinigai eina vėjais, korupcija klesti.

Patinkantis. Įvertink komentarą: Thumb up 17 Thumb down 13

Atsakyti

pensininkė 2011 liepos 15d., 10:2678.61.24.50
Pensininkė iš Naujakurių nori priminti, kad buvo diskutuojama apie Naujakurių mokyklos uždarymą, bet niekam nepraėjus pavasario ar rudeniškais keliais. Patikėkite, yra laikmečių, kai išklampoti keliais neįmanoma. Statėme namus prieš dvidešimtmetį, kelius išsipylėme net žvyru, bet prieš kelis metus vedė vandentiekį ir viską užvertė smėliu. Situacija apverktina ir joo nereikėtų nežinant niekus paistyti.

Patinkantis. Įvertink komentarą: Thumb up 9 Thumb down 1

Atsakyti

Joo 2011 liepos 16d., 08:0278.59.39.35

Pensininkei noriu priminti kad aš kalbu ne apie žvyro atvežimą, bet apie šaligatvius, kuriais praktiškai niekas nevaikščios, nes tokiose gatvelėse nors ir būna prabangūs šaligatviai, visi vaikšo tik važiojamąja dalimi.

Nemėgstamas. Įvertink komentarą: Thumb up 6 Thumb down 10

Atsakyti

pensininkė 2011 liepos 16d., 12:1778.61.24.50
Naujakurių kvartalas – ne ,,elito” rajonas. Čia gyvenantys ne visi važiuoja mašinomis.

Svarstytinas. O kaip tu manai? Thumb up 4 Thumb down 5

Atsakyti

Rašyti komentarą