Sekite m?s? naujienas feisbuke
Drabužiai iš gamtos
                             Saulės ir žemės energetika, UAB "Bera Lt", Lietuvininkų 30, Šilutė, tel. 8 645 42747                             

Etikos sargai ėmėsi V. Laurinaičio

Publikuota: 2011 liepos 12 Kategorija: Aktualijos, Savivaldybėje

V. Laurinaitis. (silutesetazinios.lt archyvo nuotr.)V. Laurinaitis. (silutesetazinios.lt archyvo nuotr.)

Šilutės r. savivaldybės Etikos komisija, vykdydama Vyriausiosios tarnybinės etikos komisijos (toliau – VTEK) nurodymą, pradėjo tyrimą dėl rajono tarybos nario liberalcentristo Vytauto Laurinaičio galimų nusižengimų viešųjų ir privačių interesų derinimo valstybinėje tarnyboje įstatymo nuostatoms.

Po rinkimų į savivaldybių tarybas, kovo 17 d., VTEK gavo anoniminį pranešimą, kad tuometinis Šilutės r. savivaldybės tarybos Etikos komisijos pirmininkas V. Laurinaitis yra melagis. “Išrinkta nauja Šilutės taryba. Spauda rašo, kad yra pretendentai į valdžią. Bet kandidatas į merus yra melagis, – pranešime VTEK rašo anonimas (kalba netaisyta). – (pridedu spaudos informaciją: V. Laurinaitis sakė, kad A. Jakas Vilniuje, kai iš tikrųjų šis vaikščiojo po savivaldybę)”.

Toliau anonimas prisimena 2008 – ųjų gruodžio Tarybos posėdį, kuriame, skundiko teigimu, V. Laurinaitis irgi apsimelavo, prašydamas Tarybos leisti Vainuto vidurinei mokyklai pirkti kompiuterių už sutaupytas darbo užmokesčio lėšas. “Tačiau vėliau paaiškėjo, kad mokykloje vieną mėnesį vėliau buvo išmokėti atlyginimai. Reiškia, taupymo nebuvo”, – pranešime komisijai tvirtina anonimas.

V. Laurinaičiui kliuvo dar ir dėl to, kad, būdamas Vainuto mokyklos direktoriaus pavaduotoju, viename iš praeitų metų Tarybos posėdžių aktyviai gynė nuomonę, kad mokyklų vadovams negalima mažinti darbo užmokesčio.

“Ar toks Etikos komisijos pirmininko ir būsimo mero elgesys ir melavimas yra etiškas?” – VTEK klausia anonimas.

VTEK šio skundo tyrimą pavedė atlikti kadenciją baigiančiai Šilutės r. savivaldybės tarybai. Rajono mero potvarkiu buvo sudaryta darbo grupė, kuri, išnagrinėjusi šūsnį dokumentų ir apklaususi politikus, nusprendė, kad anoniminiame skunde aprašytais atvejais V. Laurinaitis galėjo supainioti viešuosius ir privačius interesus.

Darbo grupės išvados turėjo būti pateiktos tvirtinti Tarybai. Tačiau baigėsi anos Tarybos kadencija. Todėl buvo nuspręsta visą surinktą medžiagą dėl V. Laurinaičio išsiųsti VTEK, kuriai, Šilutės politikų manymu, ir derėtų priimti galutinį sprendimą.

Tačiau VTEK pamanė kitaip, todėl galimą V. Laurinaičio interesų konfliktą grąžino svarstyti Šilutės r. savivaldybės Etikos komisijai.

Šį antradienį įvyko pirmasis naujos sudėties Etikos komisijos posėdis. Jame buvo nuspręsta pradėti tyrimą dėl V. Laurinaičio galimų nusižengimų viešųjų ir privačių interesų derinimo valstybinėje tarnyboje įstatymo nuostatoms. Savo išvadą komisija žada pateikti, kitą ketvirtadienį, liepos 21 d. prieš rajono tarybos posėdį.

4 skaitytojų komentarai
jo 2011 liepos 12d., 17:2778.61.24.50
Kad nereikėtų rimtų nusižengimų aiškintis ir spręsti, tautai pudrins smegenis, kad ieško tiesos ir nagrinės neva nusižengimais.

Patinkantis. Įvertink komentarą: Thumb up 10 Thumb down 4

Atsakyti

vainutiškis 2011 liepos 13d., 09:2778.61.132.171
Kodėl taip vėlai pastebėta,kad p.Laurinaitis dažnai meluoja,žinoma tik savo naudai,o ne kitų gerovei.Būtina bausti!

Svarstytinas. O kaip tu manai? Thumb up 9 Thumb down 6

Atsakyti

anonimas 2011 liepos 13d., 10:4182.135.221.179

Vytas padoriausias dabartineje taryboje .

Nemėgstamas. Įvertink komentarą: Thumb up 9 Thumb down 13

Atsakyti

Joo 2011 liepos 13d., 17:5278.59.39.35
Jei nebūt melagis nebūtų politikoje. Visi politikieriai melagiai, tik vieni už tai gaudomi, kiti ne.

Patinkantis. Įvertink komentarą: Thumb up 9 Thumb down 4

Atsakyti

Rašyti komentarą