Sekite m?s? naujienas feisbuke
Drabužiai iš gamtos
                             Saulės ir žemės energetika, UAB "Bera Lt", Lietuvininkų 30, Šilutė, tel. 8 645 42747                             

Praėjęs sekmadienis – kol kas šilčiausia šių metų diena (orų prognozė)

Publikuota: 2023 balandžio 24 Kategorija: Aktualijos, Orai

www.silutesetazinios.lt archyvo nuotr.www.silutesetazinios.lt archyvo nuotr.

Aukščiausia temperatūra – 23 laipsniai šilumos – užfiksuota Šilutėje.

Parama portalui „Šilutės ETA Žinios”, kad išliktų nepriklausomas

Sekmadienio diena sausa ir vasariškai šilta. Oro temperatūra beveik visoje šalyje pakilo iki 20–23 laipsnių. Tik Nidoje ir Ventėje buvo vėsiau – atitinkamai 16 ir 19 laipsnių.

Naktį Akmenėje, Šilutėje ir Rietave truputį palijo. Pirmadienio naktis buvo šiltesnė už praėjusias. Žemiausia oro temperatūra daug kur siekė 6–11 laipsnių, Kybartuose – 12 laipsnių šilumos. Šalčiausia buvo Šalčininkuose ir Druskininkuose – atitinkamai 4 ir 5 laipsniai. Dirvos paviršiuje šalna užfiksuota tik Šalčininkuose – iki -1,3).

Prognozė

Antradienio naktį vakariniuose rajonuose vietomis trumpai palis, galima perkūnija. Vėjas pūs iš pietryčių, pietų, 5–10 m/s. Žemiausia temperatūra – 6–11 laipsnių šilumos. Dieną daug kur trumpai palis, griaudės perkūnija, vietomis lis smarkiai. Vėjas pūs iš pietryčių, pereinantis į pietvakarių, vakarų, 8–13 m/s, per perkūniją kai kur gūsiai – 15–18 m/s. Aukščiausia temperatūra – 15–20, pajūryje – 11–14 laipsnių šilumos.

Trečiadienį daugelyje rajonų numatomas lietus. Temperatūra naktį – 3–8, dieną – 7–12 laipsnių šilumos.

Ketvirtadienio naktį vietomis, dieną daug kur trumpai palis, vyraus negausus lietus. Dieną pietvakarių vėjo gūsiai vietomis sieks 15 m/s. Temperatūra naktį – 1–6 laipsniai šilumos, ore vietomis, dirvos paviršiuje daug kur šalnos – 0–5 laipsniai šalčio, dieną – 8–13 laipsnių šilumos.

Hidrologinė situacija

Balandžio 22-24 d. beveik visoje Lietuvoje stebimas vandens lygio kritimas – 1–53 cm per parą. Vietomis, vakariniuose ir pietvakariniuose rajonuose – 1–19 cm kilimas.

Artimiausiu metu numatomas nedidelis vandens lygių svyravimas.

www.meteo.lt inf.

Rašyti komentarą