Sekite m?s? naujienas feisbuke
Drabužiai iš gamtos
                             Saulės ir žemės energetika, UAB "Bera Lt", Lietuvininkų 30, Šilutė, tel. 8 645 42747                             

LRT skelbia žodžio ir posakio rinkimus

Publikuota: 2023 balandžio 21 Kategorija: Gyvenimas, Įvairenybės

LRT.LRT.

LRT, siekdama skatinti visuomenę domėtis viešosios kalbos vartosenos reiškiniais, kasmet skelbia LRT žodžio ir LRT posakio rinkimus. LRT kviečia prisiminti per pastaruosius metus (2022–2023 m.) LRT televizijos ar radijo eteryje išgirstus, portale LRT.lt perskaitytus neįprastus, įdomius, naujus, šmaikščius ar netikėtų reikšmių įgavusius žodžius ar posakius.

Parama portalui „Šilutės ETA Žinios”, kad išliktų nepriklausomas

Šiemet žodžius ir posakius siūlė LRT Kalbos kultūros skyriaus redaktorės. Kviečiame rinkti labiausiai patikusius iš LRT komisijos atrinkto 10 žodžių ir 10 posakių sąrašo. Šių metų komisija: LRT KLASIKOS programų vedėja Indrė Kaminskaitė, radijo informacinių programų vedėja Aistė Plaipaitė, televizijos programų vedėja Jovita Vitkauskė, LRT RADIJO programų redaktorė Giedrė Trapikaitė, portalo LRT.lt Kultūros ir laisvalaikio grupės žurnalistas Mindaugas Klusas. LRT komisija pateiks ir savo išrinktą žodį bei posakį.

Gegužės 3-ąją bus skelbiami nugalėtojai – komisijos išrinktas LRT žodis bei posakis ir visuomenės išrinktas LRT žodis bei posakis. Rinkimai skirti Spaudos, kalbos ir knygos dienai paminėti.

Praėjusiais metais LRT žodžiu buvo išrinktas „rusorealistas“, o posakiu – „Rusiškas laive, eik n…“. 2021 m. LRT komisijos nuomone, LRT žodis yra „skieptikas“, LRT posakis – „dovanotam keliukui į sąmatą nežiūri“. Visuomenės nuomonė nesutapo su komisijos išrinktaisiais – ji pirmą vietą skyrė žodžiui „moteriausybė“, o labiausiai patikęs posakis – „prezidentas Nuosėda“.

Informacija apie LRT žodžio ir posakio rinkimus bei balsavimas – adresu https://www.lrt.lt/projektai/zodzio-rinkimai.

www.lrt.lt inf.

Rašyti komentarą