Sekite m?s? naujienas feisbuke
Drabužiai iš gamtos
                             Saulės ir žemės energetika, UAB "Bera Lt", Lietuvininkų 30, Šilutė, tel. 8 645 42747                             

Šilutėje – nauji požeminiai šiukšlių konteineriai

Publikuota: 2011 liepos 07 Kategorija: Aktualijos, Šilutėje

Nauji požeminiai konteineriai Melioratorių kvartale. ('Media 3' nuotr.)Nauji požeminiai konteineriai Melioratorių kvartale. ('Media 3' nuotr.)

Šilutėje pradėti rengti modernūs požeminiai šiukšlių konteineriai. Jie bus daug atsparesni už įprastus, tarnaus ilgiau ir, svarbiausia, pagerins estetinį miesto vaizdą.

Iš viso planuojama įrengti 17 požeminių konteinerių aikštelių visame Šilutės mieste – Gluosnių, Melioratorių, M. Jankaus ir V. Kudirkos, Cintjoniškių, Žalgirio, Dariaus ir Girėno, Stoties, Katalikų bažnyčios, Knygnešių ir P. Jakšto gatvėse. Šiuo metu jau įrengta 10.

Miesto savivaldybė nusprendė statyti tokius konteinerius, norėdama atlaisvinti miesto gatves nuo atliekų konteinerių.

Požeminiai konteineriai gerina bendrą miesto vaizdą ne tik dėl to, kad dalies jų korpuso nesimato. Viršutinė konteinerio dalis, kuri yra išsikišusi virš žemės, yra gruntuota, dekoruota smulkiais akmenukais.

Gyventojai turėtų greitai pajusti skirtumą tarp įprastų kilnojamų konteinerių ir naujųjų požeminių visų pirma dėl kvapo. Kadangi dalis požeminių konteinerių yra po žeme, susidarantis žemesnis temperatūrinis skirtumas neleidžia nemaloniam kvapui sklisti išorėn. Maža to, vėjas, laukiniai gyvūnai ar asocialūs asmenys negalės išbarstyti šiukšlių į aplinką, nes atliekų šalinimo anga yra aukščiau nei pačios atliekos, konteinerių tuštinimas vyksta per dugną, konteinerio dangčio neįmanoma nukelti, o gyventojams pageidaujant net galima jį rakinti specialiu užraktu.

Talpūs, atsparūs ir ekologiški

Pasak Šilutės seniūno pavaduotojo Algirdo Ivanausko, naujų sprendimų atliekoms talpinti savivaldybė pradėjo ieškoti dėl vietos trūkumo ir dėl noro pašalinti atliekų konteinerius nuo važiuojamosios gatvių dalies. Požeminiai konteineriai yra ir gerokai talpesni nei paprastieji. Vienas požeminis konteineris atstoja 5 bendro naudojimo konteinerius.

Naujieji konteineriai bus gerokai atsparesni ir vandalų išpuoliams, nes yra metaliniai. Maža to, vėjas, laukiniai gyvūnai ar asocialūs asmenys negalės išbarstyti šiukšlių į aplinką, nes konteineriai yra sandarūs: konteinerio dangčio neįmanoma nukelti, o gyventojams pageidaujant galima jį rakinti specialiu užraktu.

Dėl sandarios konteinerių konstrukcijos į aplinką nepateks su atliekomis šalinami skysčiai. Dezinfekuoti tokius konteinerius taip pat bus gerokai paprasčiau.Požeminiai konteineriai bus ištuštinami panaudojant šiukšliavežį su sumontuota krano įranga.

UAB „Media 3“ inf.

1 skaitytojų komentaras
Dovydas 2011 liepos 30d., 15:5378.61.166.152

vistiek jie yra perpildyti, nieko “mandriau”, bet estetiškiau.

Įvertink komentarą: Thumb up 0 Thumb down 0

Atsakyti

Rašyti komentarą