Sekite m?s? naujienas feisbuke
Drabužiai iš gamtos
                             Saulės ir žemės energetika, UAB "Bera Lt", Lietuvininkų 30, Šilutė, tel. 8 645 42747                             

Vasario 16-oji Šilutėje: sveikinimai Lietuvai ir Lietuvininkų vilties premijos įteikimo ceremonija

Publikuota: 2023 vasario 17 Kategorija: Aktualijos, Šilutėje

'Lietuvininkų vilties' premija įteikta L. Tarozai.  (www.silute.lt nuotr.)'Lietuvininkų vilties' premija įteikta L. Tarozai. (www.silute.lt nuotr.)

Šilutėje šiai progai paminėti renginių netrūko, surado sau patinkančių užsiėmimų ir mažieji, ir vyresnieji.

Priešpiet Lietuvos gimtadienį švęsti Šilutės Hugo Šojaus muziejuje pakviesti mažiausieji. Linksmybių čia netrūko, vaikai ir jų tėveliai šėlo kartu su Šilutės kamerinio dramos teatro aktoriais, dalyvavo istoriniuose žaidimuose, o tuomet sulaukė saldžios staigmenos. Koks gi gimtadienis be torto? Šilutės rajono savivaldybės meras Vytautas Laurinaitis visiems renginyje dalyvavusiems vaikams įteikė tortą.

Parama portalui „Šilutės ETA Žinios”, kad išliktų nepriklausomas

Šilutės kultūros ir pramogų centro skyriaus „Mokslo pažinimo lavinimo centro“ iniciatyva jaunieji šilutiškiai dalyvavo kūrybinėse-technologinėse dirbtuvėse, kuriose gamino šviečiantį atviruką Lietuvai. O VšĮ „Tavo robotas“ demonstravo, kaip robotas piešia Vasario 16-osios akto signatarų portretus.

Šventinę dieną organizuotas pėsčiųjų žygis „10,5 laisvės kilometrų“, kuriame dalyvavo daugiau kaip 200 šventine Lietuvos atributika pasipuošusių žygeivių.

Šv. Kryžiaus parapijos klebonas kunigas Remigijus Saunorius vidurdienį aukojo šv. Mišias už Lietuvą ir visus šalies gyventojus.

Lietuvos valstybės atkūrimo dienai skirtame minėjime susirinkusiuosius sveikino meras V. Laurinaitis.

Jau tradicija tapo, kad Vasario 16-ąją įteikiamas vienas svarbiausių apdovanojimų – „Lietuvininkų vilties“ premija. Šiemet ji įteikta Laimondui Tarozai, Šilutės rajono Kintų pagrindinės mokyklos psichologijos mokytojui, buvusiam Kintų jaunimo erdvės jaunimo darbuotojui, vienam iš pagrindinių Jaunimo savanoriškos veiklos organizatorių, Kintų jaunimo klubo steigėjui ir pirmininkui, Kintų bendruomenės tarybos nariui. „Lietuvininkų vilties“ premijos laureatas Kintuose kuruoja ir inicijuoja įvairias veiklas jaunimui; skatina veiklas, susijusias su jaunimo emocinės sveikatos puoselėjimu; nuolat organizuoja veiklas jaunimui, ypatingą dėmesį skirdamas mažiau galimybių turinčiam, mažiau motyvuotam jaunimui; skatina jaunus žmones įsitraukti į jaunimo organizacijų veiklą, taip pat skleidžia žinią apie aktyvų Šilutės rajono savivaldybės ir Kintų jaunimą Lietuvos mastu, o „Jaunimo iniciatyva 2020“ apdovanojimuose išrinktas geriausiu jaunimo darbuotoju.

Patys kintiškiai apie L. Tarozą atsiliepia taip: „Tai žmogus, visada pasitinkantis su šypsena, gebantis užkrėsti pozityvumu ir gera nuotaika. Žmogus, ugdantis verslų, drąsų, savarankišką, pasitikintį savimi jaunimą Kintuose. Asmenybė, suteikianti jaunam žmogui sparnus ir galimybes“. Iškilmingos ceremonijos metu L. Tarozai meras V. Laurinaitis ir „Lietuvininkų vilties“ premijos komiteto pirmininkas Tomas Budrikis įteikė piniginį prizą bei premijos statulėlę.

Šventiniame koncerte savo kūrinius dovanojo Pamario krašto muzikantai. Savo kūrinius pilnutėlei Šilutės kultūros ir pramogų centro salei dovanojo Šilutės lopšelio-darželio „Gintarėlis“ auklėtiniai (vad. Danguolė Čeliauskienė ir Loreta Vilkienė), pučiamųjų instrumentų ansamblis „Pamario Brass“ (vad. Gražvydas Raila), Šilutės meno mokyklos mokiniai (mok. Albina Kazlauskytė), Daumantas Matulis bei Valdas Lacko.

Parengta pagal www.silute.lt inf.

Rašyti komentarą