Sekite m?s? naujienas feisbuke
Drabužiai iš gamtos
                             Saulės ir žemės energetika, UAB "Bera Lt", Lietuvininkų 30, Šilutė, tel. 8 645 42747                             

Buvusios sanatorijos pastatas prikeltas naujam gyvenimui

Publikuota: 2022 gruodžio 06 Kategorija: Aktualijos, Šilutėje

www.silute.lt nuotr.www.silute.lt nuotr.

Gruodžio 5-oji bus įrašyta į Šilutės miesto istoriją. Tądien duris šilutiškiams ir miesto svečiams atvėrė buvusi „Eglutės“ sanatorija. Tik šįkart pastatas turėtų virsti Kultūros sanatorija, mat nuo šiol čia veiklų ras kultūros, religinių bendruomenių atstovai ir visi tie, kuriems rūpi Šilutės krašto paveldas.

Parama portalui „Šilutės ETA Žinios”, kad išliktų nepriklausomas

Iškilmingoje pastato atidarymo ceremonijoje dalyvavo Šilutės rajono savivaldybės meras Vytautas Laurinaitis, mero pavaduotojas Sigitas Šeputis, Administracijos direktorius Virgilijus Pozingis, Administracijos direktoriaus pavaduotoja Daiva Žebelienė, taip pat Savivaldybės administracijos specialistai.

„Šiandien džiugi diena mums visiems. Buvusi „Eglutės“ sanatorija ne vienerius metus stovėjo apleista. Ir labai džiaugiamės, kad kartu su Šilutės Šv. Kryžiaus parapijos klebonu Remigijumi Saunoriumi, Administracijos specialistais ryžomės šį pastatą prikelti naujam gyvenimui. Šiandien matomas rezultatas – puikus įrodymas, kad atliktas kilnus darbas. Tikiuosi, tai taps dar vienu traukos centru Šilutėje“, – atidarymo ceremonijos metu kalbėjo meras V. Laurinaitis.

Skambant varinių pučiamųjų instrumentų „Pamario Brass“ (vad. G. Raila) kūriniui meras V. Laurinaitis, Šilutės Šv. Kryžiaus parapijos klebonas Remigijus Saunorius, Vyskupas ordinaras Algirdas Jurevičius, Šilutės Hugo Šojaus muziejaus direktorė Indrė Skablauskaitė bei rangovo UAB „Stamela“ atstovas Matas Liepis perkirpo simbolinę atidarymo juostą.

Vyskupas ordinaras Algirdas Jurevičius ne tik pašventino patalpas, bet ir padėkojo šilutiškiams už didžiulį darbą išsaugant šį pastatą, kurio ekspozicinėje salėje veiks liturginių rūbų, paveikslų bei kitų eksponatų paroda, taip pat įrengtos patalpos piligrimams, atkeliavusiems į Šilutę, apsistoti.

Šilutės katalikų klebonui R. Saunoriui bei Šilutės Hugo Šojaus muziejaus direktorei I. Skablauskaitei UAB „Stamela“ atstovas įteikė simbolinį sanatorijos pastato raktą ir palikėjo sėkmingo darbo.

www.silute.lt inf.

1 skaitytojų komentaras
Arūnas 2022 gruodžio 7d., 11:3188.119.48.202

Sveiki, šaunuoliai, smagu matyti ir girdėti, sėkmės darbuose :)

Įvertink komentarą: Thumb up 3 Thumb down 0

Atsakyti

Rašyti komentarą