Sekite m?s? naujienas feisbuke
Drabužiai iš gamtos
                             Saulės ir žemės energetika, UAB "Bera Lt", Lietuvininkų 30, Šilutė, tel. 8 645 42747                             

Atidarytas renovuotas Šilutės pramogų ir kultūros centras

Publikuota: 2022 spalio 06 Kategorija: Aktualijos, Šilutėje

Šilutės rajono savivaldybės administracijos nuotr.Šilutės rajono savivaldybės administracijos nuotr.

Spalio 5 dieną duris atvėrė visų labai lauktas rekonstruotas Šilutės kultūros ir pramogų centras, o šiuo įvykiu pasidžiaugti atskubėjo gausus būrys ne tik šilutiškių, bet ir miesto svečių, praneša Šilutės rajono savivaldybės administracija.

Parama portalui „Šilutės ETA Žinios”, kad išliktų nepriklausomas

„Mūzos grįžta namo“ – taip buvo pavadinta Šilutės kamerinio dramos teatro ir šokių klubo „Žvaigždūnė“ kurtos teatralizuota iškilminga atidarymo ceremonija, kurios metu Šilutės rajono savivaldybės meras Vytautas Laurinaitis, mero pavaduotojas Sigitas Šeputis, Administracijos direktorius Virgilijus Pozingis, Administracijos direktoriaus pavaduotoja Daiva Žebelienė, Seimo narys Zigmantas Balčytis, taip pat Kultūros ir pramogų centro direktorė Jūratė Pancerova, rangovo UAB „Stamela“ atstovas Stasys Liepis perkirpo simbolinę atidarymo juostą.

„Šiandien džiugi diena visam Šilutės kraštui – nuo šiol visuomenei duris plačiai atvers renovuotas Šilutės kultūros ir pramogų centras. Šio įvykio laukėme ne vienerius metus, todėl labai džiaugiuosi, kad pagaliau mums pavyko įgyvendinti visus sumanymus. Šis pastatas taps namais ir bendruomenėms, ir mokslo bei meno atstovams. Dėkoju visai komandai, atsakingai dirbusiai dėl šio projekto įgyvendinimo: rangovui UAB „Stamela“, projektuotojų komandai – UAB „Kančo studija“ ir jų vadovei Gustei Kančaitei, Savivaldybės administracijos darbuotojams Astai Jagelavičienei ir Modestui Raukčiui. Ačiū bendruomenei – už kantrybę ir tikėjimą“, – renginio metu kalbėjo meras V. Laurinaitis bei įstaigos vadovei įteikė įkurtuvių dovaną.

O koks atidarymas be sveikinimų. Simbolinį pastato raktą įteikė rangovo UAB „Stamela“ atstovas S. Liepis, patalpas pašventino Šilutės šv. Kryžiaus parapijos klebonas Remigijus Saunorius, įkurtuvių dovanas įteikė kultūrininkai.

Šventinis šurmulys renovuotame Kultūros ir pramogų centre skambėjo visą dieną, norintieji galėjo pasivaikščioti ir apžiūrėti renovuotas patalpas, o vakare visų laukė įspūdingas koncertas. Tai – išskirtinis ir ypatingas pasirodymas, kurio metu šilutiškių mėgėjų meno kolektyvai atliko kūrinius, skirtus Šilutei. Scenoje kūrinius kartu su solistais Žydre Adomaitiene, Valdu Lacko, Egidijumi Jovaiša, Romu Trijoniu atliko folkloro ansamblis VERDAINĖ (vad. Regina Jokubaitytė), vokalinis ansamblis VOX LIBRI (vad. Rasa Golubovskienė), sakralinės muzikos mišrus choras LAUDAMUS (vad. Irena Šemeklienė), liaudiškos muzikos ansamblis KARČEMA (vad. Vygantas Stoškus), varinių pučiamųjų instrumentų ansamblis PAMARIO BRASS (vad. Gražvydas Raila), vokalinis moterų ansamblis VAIVORA (vad. Gražina Liaudanskienė) bei ansamblis MINGĖ (vad. Regina Jokubaitytė).

Ar žinote, kad Šilutės kultūros ir pramogų centras bus kitoks? Kitoks ne tik atnaujintomis erdvėmis, bet ir veiklomis!

Čia šilutiškius ir svečius stebins ypatinga meno, kultūros ir mokslo sinergija.

Ar žinote, kad čia kuriasi VšĮ „Tavo robotas“ komanda? Šios šiuolaikiškos įstaigos įkūrėjas – Eivanas Maksvytis. Kūrybinga ir ambicinga komanda pasiruošusi veiklas plėtoti dviem veiklų vektoriais – tai jaunimo švietimas. Vyresnių klasių moksleiviams siūlomos galimybės skatins pasirinkti technologinės pakraipos studijas ir eksperimentinę veiklą (dirbtinis intelektas, robotika, projektai ir kt.).

Ar žinote, kokia ypatinga kultūros ir meno aura laukia šilutiškių? Spalvos, reginiai, netikėti atradimai erdvėse, naujos technologijos, renginiai, viskas džiugins mus ir stiprins malonų grįžimo į kultūros meką jausmą.

Ar žinote, kokia puiki teatro salė netrukus atsivers mūzoms ir lankytojams? Talentinga Šilutės teatro kūrybinė grupė (režisierius – žinomas Lietuvos teatro ir kino aktorius Albinas Kėleris) netrukus užburs didelius ir mažus premjeromis ir naujomis idėjomis.

Iš projekto lėšų ne tik rekonstruotas pastatas, bet ir buvo įsigyta nauja įranga, būtina norint teikti kokybiškas kultūros ir pramogų paslaugas. Abiejose salėse sumontuota nauja įgarsinimo, vaizdo bei apšvietimo įranga, keltuvai, įvairūs kėlimo mechanizmai. Šilutės kultūros ir pramogų centro didžiojoje salėje pastatytos 405 žiūrovų kėdės, o Kamerinio dramos teatro salėje – kėdės ir teleskopinė tribūna (86 vnt.). Abiejų salių scenas papuošė naujos užuolaidos. Didžiojoje salėje įrengta vaizdo projekcinė sistema. Kamerinio dramos teatro salėje pastatyta mobilioji scenos pakyla, įsigyta rūko mašina.

Bendra Šilutės kultūros ir pramogų centro pastato rekonstrukcijos lėšų suma – 7 110 280,82 Eur, iš jų rangos darbai – 5 962 558,45 Eur, įranga – 1 147 722,37 Eur. Minėto pastato rekonstrukcijai buvo panaudotos Europos Sąjungos, valstybės biudžeto ir Savivaldybės biudžeto lėšos.

Renginio akimirkos

www.silute.lt inf.

Rašyti komentarą