Sekite m?s? naujienas feisbuke
Drabužiai iš gamtos
                             Saulės ir žemės energetika, UAB "Bera Lt", Lietuvininkų 30, Šilutė, tel. 8 645 42747                             

Dalį šalies apėmė sausra ir didelis gaisrų pavojus

Publikuota: 2022 rugsėjo 12 Kategorija: Aktualijos, Orai, Rajone

Nauja sala Pamario krašto vandenyse. (O. Lidžiaus nuotr.)Nauja sala Pamario krašto vandenyse. (O. Lidžiaus nuotr.)

Šilutės rajone fiksuojamas stichinis meteorologinis reiškinys – sausra augalų vegetacijos laikotarpiu.

Nors pietiniuose ir rytiniuose rajonuose palijo, tačiau lietus miškų gaisringumą iki pirmos klasės sumažino tik pietryčiuose. Daug kur Lietuvoje toliau laikosi IV (didelis gaisrų pavojus) ir net V (labai didelis gaisrų pavojus) gaisringumo klasė. Pats didžiausias miškų gaisringumas vyrauja aplink Kauną, dalyje Suvalkijos ir Jurbarko, Tauragės bei Raseinių apylinkėse.

Parama portalui „Šilutės ETA Žinios”, kad išliktų nepriklausomas

Lietuvos hidrometeorologijos tarnybos specialistai ir toliau perspėja apie pavojingą meteorologinį reiškinį – gaisringumą. Rytoj (rugsėjo 13 d.) vyraus ketvirtos ir penktos, kai kur bus antros ir trečios, vietomis – pirmos klasės miškų gaisringumas. Poryt (rugsėjo 14 d.) vyraus trečios ir ketvirtos, kai kur bus pirmos, antros ir penktos klasės miškų gaisringumas.

Negana to, fiksuojamas stichinis meteorologinis reiškinys – sausra augalų vegetacijos laikotarpiu. Tokia fiksuojama dalyje Akmenės, Plungės, Telšių, Šiaulių, Šilutės, Šilalės, Tauragės, Jurbarko, Kelmės, Elektrėnų, Trakų, Širvintų, Kaišiadorių ir Vilniaus rajonų savivaldybių teritorijų.

Tokios sausringos sąlygos susiformavo todėl, kad nemažoje dalyje šalies gausiau nepalyja jau apie pusantro mėnesio, o gamtą šiuo metu gelbsti tik vėsūs orai.

Remiantis dabartiniais orų modelių skaičiavimais, nuo trečiadienio iki savaitės galo daugiausiai palyti (ir situacija pagerėtų) turėtų Vakarų Lietuvoje, o mažiausiai kritulių sulauks pietrytiniai rajonai.

www.meteo.lt inf.

Rašyti komentarą