Sekite m?s? naujienas feisbuke
Drabužiai iš gamtos
                             Saulės ir žemės energetika, UAB "Bera Lt", Lietuvininkų 30, Šilutė, tel. 8 645 42747                             

VERT: „Perlas Energijos“ veiksmai neteisėti ir pažeidžia vartotojų interesus

Publikuota: 2022 rugpjūčio 08 Kategorija: Aktualijos, Lietuvoje

www.silutesetazinios.lt archyvo nuotr.www.silutesetazinios.lt archyvo nuotr.

Valstybinė energetikos reguliavimo taryba (toliau – VERT), atsižvelgdama į UAB „Perlas energija“ pateiktus vienašališkus siūlymus vartotojams keisti sudarytas sutartis ir pereiti nuo fiksuoto tarifo į tiesiogiai su birža susietą planą, pabrėžtinai akcentuoja, kad šie UAB „Perlas energija“ veiksmai neteisėti ir pažeidžia vartotojų interesus.

Parama portalui „Šilutės ETA Žinios”, kad išliktų nepriklausomas

VERT primena, kad elektros energijos vartotojai turi teisę per 30 dienų nuo UAB „Perlas energija“ pranešimo gavimo dienos raštu ar elektroniniu paštu išreikšti nepritarimą pasiūlytam sutarties pakeitimui. Jeigu vartotojas nesutinka su pasiūlytais sutarties pakeitimais ir nepageidauja nutraukti sudarytos sutarties, lieka galioti tokios sutarties sąlygos, dėl kurių šalys jau yra sutarusios.

VERT atkreipia dėmesį, kad UAB „Perlas energija“ išplatinta informacija elektros energijos vartotojams dėl jau sudarytų sutarčių sąlygų pakeitimo yra neišsami, nesąžininga bei klaidinanti. Elektros energijos vartotojai, gavę UAB „Perlas energija“ pranešimą apie siūlomus jau sudarytų sutarčių pakeitimus, nebuvo informuoti apie tai, kad elektros energijos vartotojai turi galimybę nesutikti su siūlomais sutarties pakeitimais ir reikalauti, kad jau sudarytos sutartys būtų vykdomos pagal tokias sutarties sąlygas, dėl kurių šalys jau yra sutarusios. VERT nurodo, kad UAB „Perlas energija“ siunčiami pranešimai elektros energijos vartotojams privalo būti papildyti aukščiau nurodyta informacija apie tai, kad jau sudarytos sutartys ir toliau lieka galioti, vartotojams nesutikus su UAB „Perlas energija“ siūlomais sutarties pakeitimais ar neišreiškus noro nutraukti sudarytą sutartį.

VERT atkreipia dėmesį, kad UAB „Perlas energija“ už vienašališką sutarčių pakeitimą ar nutraukimą, kas yra reguliuojamosios veiklos sąlygų pažeidimas arba jų nevykdymas, gali skirti baudą iki 10 procentų energetikos veiklą vykdančios įmonės metinių pajamų, gautų praėjusiais finansiniais metais iš konkrečios reguliuojamosios veiklos, ir stabdyti (naikinti) nepriklausomą elektros energijos leidimą.

www.vert.lt inf.

Rašyti komentarą