Sekite m?s? naujienas feisbuke
Drabužiai iš gamtos
                             Saulės ir žemės energetika, UAB "Bera Lt", Lietuvininkų 30, Šilutė, tel. 8 645 42747                             

Šilutės ligoninėje grąžinamas privalomas kaukių dėvėjimas (papildyta)

Publikuota: 2022 liepos 25 Kategorija: Gyvenimas, Sveikata

sam.lrv.lt nuotr.sam.lrv.lt nuotr.

Didėjant koronaviruso susirgimų skaičiui Šilutės mieste ir rajone, nuo liepos 25 dienos ligoninės patalpose privaloma dėvėti kvėpavimo takų apsaugą – vienkartinę medicininę kaukę arba respiratorių, praneša ligoninės administracija.

Parama portalui „Šilutės ETA Žinios”, kad išliktų nepriklausomas

Padidėjęs sergamumas koronavirusu Lietuvoje stebimas nuo birželio pradžios. Statistikos departamento duomenimis, sekmadienio parą Lietuvoje nustatytas 91 naujas COVID-19 atvejis, fiksuota viena mirtis. Pirmą kartą užsikrėtė 81, antrą – 9, trečią – vienas žmogus. Numanomas sergančiųjų skaičius Lietuvoje – 13125, Šilutės rajone – 79. Per sekmadienio parą naujų užsikrėtimų mūsų rajone nefiksuota. Šalies ligoninėse gydomi 119 COVID-19 sergantys pacientai, iš jų penki – reanimacijoje.

Augantis COVID-19 susirgimų skaičius neramina, todėl ligoninėje nuo pirmadienio griežtinamas apsaugos priemonių naudojimas – grąžinamas privalomas medicininių kaukių ir respiratorių dėvėjimas.

Ligoniai lankomi tik griežtai nustatytomis valandomis, 11.00 – 13.00 val. ir 16.00 – 18.00 val.. Vieną pacientą gali lankyti vienas lankytojas vieną kartą per dieną ne ilgiau kaip 15 min. Visa tai, tiek dėl pacientų, tiek dėl darbuotojų saugumo, tiek dėl lankytojų.

Jeigu pajutote Covid 19 ligai būdingus simptomus – pradėjote karščiuoti, kosėti, vargina dusulys ar kiti simptomai, rekomenduojama likti namuose bei stebėti savo sveikatą, atlikti savikontrolės greitąjį antigeno testą, kreiptis į šeimos gydytoją ir laikytis jo nurodymų.

„Labai prašome būti atsakingais, jeigu pajutote į gripą panašius simptomus ir neatlikote greitojo koronaviruso testo, neikite į parduotuves, restoranus, renginius, kitas viešojo susibūrimo vietas. Galvokime ir apie savo, ir apie kitų saugumą. Naujo karantino išvengsime tik būdami sąmoningi ir pilietiški“, – būti supratingais prašo Šilutės ligoninės vyriausiasis gydytojas Algis Starkus.

www.silutesligonine.lt inf.

1 skaitytojų komentaras
bee 2022 liepos 26d., 07:025.133.64.252

aviu rezimas grysta durniu laivas plaukia toliau

Įvertink komentarą: Thumb up 1 Thumb down 2

Atsakyti

Rašyti komentarą