Sekite m?s? naujienas feisbuke
Drabužiai iš gamtos
                             Saulės ir žemės energetika, UAB "Bera Lt", Lietuvininkų 30, Šilutė, tel. 8 645 42747                             

Naujas rekordas Šilutėje – ilgiausia plėšomo sūrio dešrelė

Publikuota: 2022 gegužės 30 Kategorija: Įvairenybės

'Factum' nuotr.'Factum' nuotr.

Agentūra „Factum“ prie Lietuvos kultūros fondo į Lietuvos išskirtinių pasiekimų knygą įrašė pagerintą išskirtinį pasiekimą. Šilutės miesto 511 metinių proga AB „Žemaitijos pienas“ įmonės AB-F „Šilutės Rambynas“ šventės dalyvius vaišino ilgiausia plėšomo sūrio dešrele „Pik-Nik“.

Parama portalui „Šilutės ETA Žinios”, kad išliktų nepriklausomas

Tik prieš šį šventinį šurmulį ir dešrelės „Pik-Nik“ dalybas, ji buvo žiūrovų akivaizdoje kruopščiai išmatuota. Matavimai parodė, kad naujosios plėšomos sūrio dešrelės ilgis yra 699,56 m. Išankstiniais duomenimis manoma, kad tai gali būti ilgiausias sūris pasaulyje. Ar ją Gineso biuras patvirtins ilgiausia pasaulyje, sužinosime ateityje.

Tokiam sūriui pagaminti sunaudota 970 litrų pieno ir jis svėrė 91,2 kilogramų. Pažymėtina, kad pasiruošimas truko keletą mėnesių, nors pati gamyba sklandžiai truko kiek ilgiau nei 4 valandas.

Ankstesnis išskirtinis pasiekimas buvo registruotas 2011 m. birželio 18 d. Šiauliuose įvykusiame Baltijos šalių sūrio lazdelių plėšymo čempionate „Pasiplėšom 2011“.

Tuomet AB „Žemaitijos pienas“ įmonės AB „Šilutės Rambynas“ pagaminta ilgiausia sūrio lazdelė buvo 384,92 m ilgio, 44,8 kg masės. Jai pagaminti sunaudota 492,6 litrų pieno.

Tuomet ji atiteko Žemaitijos pasididžiavimui, nes buvo sušerta meškinui Timofejui laikytam Telšių r. „Žvėrinčiuje“.

VE.lt inf.

Rašyti komentarą