Sekite m?s? naujienas feisbuke
Drabužiai iš gamtos
                             Saulės ir žemės energetika, UAB "Bera Lt", Lietuvininkų 30, Šilutė, tel. 8 645 42747                             

Laivavedžiams – Lietuvos vandens kelių navigacijos e-žemėlapis

Publikuota: 2022 balandžio 22 Kategorija: Gyvenimas, Pranešimai

vvkd.lt.vvkd.lt.

Laivybos sezonas šiemet startuoja su Lietuvos vidaus vandens kelių interaktyviu navigacijos e-žemėlapiu, kuris itin palengvins keliones kiekvienam laivavedžiui.

Parama portalui „Šilutės ETA Žinios”, kad išliktų nepriklausomas

Vidaus vandens kelių direkcija ir jos Hidrografijos specialistai sukūrė interaktyvų navigacijos e-žemėlapį, pateikdami jame mūsų turimą svarbią ir reikalingą informaciją. Atveriame naujus kelius ir galimybes, kad vandens transportą naudotų ne tik patyrę laivybos entuziastai, bet visi besidominantys, norintys išbandyti, norintys atrasti naujus kelius – Lietuvos upių grožį ir kitus vidaus laivybos džiaugsmus.

Lietuvos Respublikoje valstybinės reikšmės vidaus vandens kelių yra 877,1 km. Šiais metais eksploatuojamų vidaus vandens kelių ilgis pasieks jau 450 km. Prasidedant laivybos sezonui Vidaus vandens kelių direkcija pristato pirmąjį Lietuvos vidaus vandens kelių navigacijos e-žemėlapį, kuriame laivybos dalyviai ras svarbiausią informaciją: navigaciniais ženklais pažymėtus laivakelius ir jų vidurio liniją, laivakelį formuojančių bunų vietas ir kelių gylius, uostų, prieplaukų ir kuro pasipildymo vietas, tiltus. Judant žemėlapis pasislenka pagal naudotoją buvimo vietą. E-navigacijos žemėlapis pritaikytas naudotis telefonu ar planšete.

Siekdama turėti visada aktualius ir tikslius duomenis nuolatiniam žemėlapio informacijos atnaujinimui, VVKD įsigijo naują modernią įrangą, skirtą ištisiniam upės dugno skanavimui. Tai daugiaspindulis echolotas NORBIT. Naujoji įranga skanuoja ištisą dugno paviršių ir fiksuoja pasitaikančias kliūtis, kurios, įvertinus jų situaciją, arba bus šalinamos iš farvaterio arba ženklinamos navigaciniais ženklais. Tai leis pateikti upeiviams daug tikslesnę informaciją apie vandens gylius ir parametrus.

E-žemėlapį ir jo naudojimo instrukcijas galima rasti šiuo adresu: https://vvkd.lt/vandens-keliai/interaktyvus-navigaciniai-zemelapiai/

vvkd.lt inf.

Rašyti komentarą