Sekite m?s? naujienas feisbuke
Drabužiai iš gamtos
                             Saulės ir žemės energetika, UAB "Bera Lt", Lietuvininkų 30, Šilutė, tel. 8 645 42747                             

„Ignitis“ paaiškino, kas laukia nepasirinkusių nepriklausomo elektros tiekėjo laiku

Publikuota: 2022 balandžio 20 Kategorija: Aktualijos, Lietuvoje

www.eso.lt nuotr.www.eso.lt nuotr.

Artėjant terminui, kuomet visi namų ūkiai, kurie per metus suvartoja nuo 1000 iki 5000 kilovatvalandžių elektros, ir per mėnesį moka 15-70 eurų, turi pasirinkti nepriklausomą elektros tiekėją ir sudaryti su juo sutartį, „Ignitis“ sulaukia vis daugiau užklausų ar po birželio 18 dienos elektra nenutrūks ir kas bus jei gyventojai laiku nepasirinks nepriklausomo elektros tiekėjo.

Parama portalui „Šilutės ETA Žinios”, kad išliktų nepriklausomas

„Elektros tiekimas gyventojams nenutrūks. Tačiau į II-ąjį elektros rinkos liberalizavimo etapą patenkantys namų ūkiai, kurie iki birželio 18 d. nepasirinks nepriklausomo elektros tiekėjo ir nesudarys su juo sutarties, laikinai, t.y., ne ilgiau kaip 6 mėnesių laikotarpiui, bus perkelti į garantinį tiekimą. Elektra nedings, tačiau toks susivėlinimas padidins galutinę elektros kainą“, – teigia Andrius Kavaliauskas, „Ignitis“ privačių klientų padalinio vadovas.

Anot A. Kavaliausko, užklausų dėl nepriklausomo tiekimo sutarties sudarymo „Ignitis“ klientų aptarnavimo centre skaičius auga. „Kasdien sulaukiama apie 2 tūkst. užklausų, jaučiame, kad gyventojams vis dar trūksta aiškumo“, – sako A. Kavaliauskas.

Skaičiuojama, kad šiuo metu apie 400 tūkst. II-ajam etapui priklausančių namų ūkių dar nepasirinko nepriklausomo elektros tiekėjo ir nesudarė su juo sutarties. Visi, kurie patenka į II-ąjį liberalizavimo etapą nepasirinkę nepriklausomo tiekėjo iki birželio 18 d., nuo liepos 1 d. pateks į garantinį tiekimą. O tai reiškia, kad už elektrą mokės gerokai daugiau. Remiantis Lietuvos įstatymais, garantinio tiekimo metu elektros tiekimo kaina padidėja apie ketvirtadaliu. Taip atsitinka dėl prie vidutinės elektros kainos „Nord Pool“ biržoje pridedamo koeficiento, kurio numatyta reikšmė yra 25 proc., t.y. kaina yra 25 proc. didesnė nei biržos kaina.

„Patariame žmonėms nedelsti, sudaryti sutartį jau dabar, tai padės išvengti eilių, spūsčių ir blogos nuotaikos artėjant birželio 18 d., ypač tais atvejais, kai sutartį sudaryti ketinama fiziškai atvykus į klientų aptarnavimo centrą ar telefonu“, – sako A. Kavaliauskas. Anot jo, paprasčiausias būdas sudaryti sutartį yra internetu.

ignitis.lt inf.

1 skaitytojų komentaras
As 2022 balandžio 24d., 07:2090.138.148.108

Tai kaip suprantu patekus į gatantinio tiekimo laikotarpi, vistiek mokesi maziau nei pasirinkus koki veltedi.

Įvertink komentarą: Thumb up 0 Thumb down 0

Atsakyti

Rašyti komentarą