Sekite m?s? naujienas feisbuke
Drabužiai iš gamtos
                             Saulės ir žemės energetika, UAB "Bera Lt", Lietuvininkų 30, Šilutė, tel. 8 645 42747                             

Mums rašo: programavimo studijoje – pirmasis robotikos čempionatas

Publikuota: 2022 balandžio 01 Kategorija: Gyvenimas, Įvairenybės

F. Bajoraičio bibliotekos nuotr.F. Bajoraičio bibliotekos nuotr.

Šilutės F. Bajoraičio viešojoje bibliotekoje kovo 29 dieną vyko pirmasis šiais metais robotikos čempionatas. Jis surengtas baigus visą robotikos mokymų kursą. Visų užsiėmimų metų vaikai mokėsi programuoti robotus, konstruoti, jungti detales, aiškinosi sukonstruotų robotų judėjimo galimybes. Dirbo komandoje, mokėsi atidumo ir kruopštumo subtilybių. Buvo skatinamas išradingumas bei idėjų generavimas.

Parama portalui „Šilutės ETA Žinios”, kad išliktų nepriklausomas

Robotikos būrelio dalyviai paskutiniąją užsiėmimų dieną dalyvavo lenktynių, tunelio, manevravimo (kliūčių įveikimo), virvės traukimo, futbolo ir „Sumo imtynių“ varžybose.

Vaikai, sukonstravę savo konstruktorius, pirmiausia savo jėgas išbandė lenktynių trasoje. Tikslas buvo kuo greičiau pasiekti finišo tiesiąją. Kitoje užduotyje, važiuojant siauru „tuneliu“, robotas turėjo važiuoti neišklysdamas iš ribų ir taip parodyti savo manevringumą. Kitoje užduotyje reikėjo pravažiuoti pastatytas kliūtis jų neliečiant priekiu, po to – atbuline jėga. Vaikai užtikrintai ir neskubėdami puikiai susitvarkė su šia rungtimi. Futbolo varžybų rungtyje dalyviai susiskirstė į dvi komandas, kurios varžėsi tarpusavyje, demonstravo savo gebėjimus valdyti techniką bei sukonstruotų robotų tvirtumą. Virvės traukimo rungtyje dalyvių sukonstruotiems robotams buvo pritvirtinta metalinė spyruoklė, o robotai turėjo didžiąją jos dalį tempti į savo pusę. Ruošiantis „Sumo imtynių“ užduočiai kiekvienas dalyvis kovojo individualiai. Norėdami laimėti šią rungtį jie turėjo stengtis, kad jų robotai neiškristų iš rato ribų, o nugalėtojas buvo tas, kuris pasiliko rato ribose.

Pasibaigus robotikos čempionatui vaikai buvo apdovanoti padėkomis ir pakviesti į Lazerių kambarį, kur jų laukė kita užduotis: kambaryje, nepaliečiant lazerių, reikėjo surasti ir išjungti tris mygtukus, juos išjungus Lazerio kambario perėjimo misija buvo įvykdyta.

Robotikos čempionatas vyko įgyvendinant Šilutės F. Bajoraičio viešosios bibliotekos projektą „Programavimo studija“ (projekto vadovė – Sandra Jablonskienė), finansuotą Lietuvos kultūros tarybos ir Šilutės rajono savivaldybės.

Ovidijus Normantas, Šilutės F. Bajoraičio viešosios bibliotekos Informacijos skyriaus vyresnysis bibliotekininkas

Rašyti komentarą