Sekite m?s? naujienas feisbuke
Drabužiai iš gamtos
                             Saulės ir žemės energetika, UAB "Bera Lt", Lietuvininkų 30, Šilutė, tel. 8 645 42747                             

Kaip atgauti buvusias kūno formas po gimdymo?

Publikuota: 2022 kovo 31 Kategorija: Reklama, Sveikata

www.svplastic.com nuotr.www.svplastic.com nuotr.

Kai užsimezga nauja gyvybė, moters kūnas su kiekviena diena vis labiau keičiasi. Nėštumo metu pilvo raumenys, oda ir kiti audiniai „tempiasi“ tam, kad saugiai apgaubtų vis augantį kūdikį. Praėjus nėštumo laikotarpiui, po gimdymo, gali būti sunku susigrąžinti buvusias kūno formas. Siekiant, kad kūnas kuo greičiau atsistatytų, reikia juo rūpintis tiek nėštumo metu, tiek po gimdymo. Tad trumpai supažindinsime su priemonėmis, kurios gali sumažinti nepageidaujamus kūno pokyčius ir greičiau grįžti į norimas formas.

Parama portalui „Šilutės ETA Žinios”, kad išliktų nepriklausomas

Kūno priežiūra prasidėjus nėštumui

Kiekviena moteris savo kūnu bei sveikata intensyviau turėtų rūpintis vos tik užsimezgus vaisiui. Ypač daug klausimų specialistai sulaukia dėl odos priežiūros. Vienas pagrindinių odos pokyčių nėštumo metu – strijos. Statistiškai net 90 % moterų nėštumo metu odos įtrūkimai atsiranda ne tik pilvo srityje, bet ir ant kojų, sėdmenų, juosmens, krūtinės. Taip atsitinka dėl to, jog, tempiantis odai, silpnėja elastinės skaidulos. Norint sumažinti strijų atsiradimo tikimybę, patariama nuo pirmų nėštumo dienų maitinti odą kremais su vitaminu E.

Kūno priežiūra po gimdymo

Kiekvienos moters kūno reakcija į nėštumą – individuali. Viskas priklauso nuo genetikos ir gyvenimo būdo veiksnių. Dažniausiai, didėjant liemens apimčiai, išsibalansuoja tiesieji raumenys, o dėl priaugto svorio išsitempia oda ir atsiranda odos įtrūkimų. Tam, kad pavyktų greičiau įveikti po gimdymo atsiradusius pokyčius, rekomenduojama:

• nešioti specialų ortopedinį diržą;
• pasikonsultuoti su kineziterapeutu dėl raumenų susitraukimui reikalingų pratimų;
• atsistačius pasirūpinti efektyviais masažais;
• naudoti atitinkamas kosmetikos priemones, kremus;
• laikytis sveikos, subalansuotos mitybos.

Žinoma, visavertė kūno priežiūra pareikalauja nemažai laiko, kurio gimus vaikui dažniausiai stokojama. Vis dėlto, uždelsus tam tikrų klausimų sprendimą, šie gali sukelti rimtesnių sveikatos sutrikimų. Pavyzdžiui, dideli pilvo raumenų pakitimai gali lemti išvaržos formavimąsi. Nė nereikia sakyti, kad nerimaujama ne tik dėl sveikatos, bet ir išvaizdos pokyčių. Tokiais atvejais neretai patariama atlikti abdominoplastiką.

Abdominoplastika, kitaip dar vadinama pilvo plastika – operacija, kuri leidžia koreguoti prasiskyrusius raumenis, pašalinti perteklinę apatinės pilvo dalies odą ir poodinį sluoksnį. Galutinis operacijos rezultatas matomas praėjus maždaug 4 mėnesiams. Kokybiškas fizinis aktyvumas ir sveiki mitybos įpročiai leis džiaugtis šios operacijos efektu ilgą laiką.

Kokybiška kūno priežiūra nėštumo metu gali sumažinti nepageidaujamų pokyčių tikimybę, o efektyvi priežiūra po gimdymo – pagreitinti atsistatymą. Tačiau tam tikrais atvejais gali prireikti ir profesionalių chirurgų pagalbos. Daugiau apie pilvo plastikos procedūrą galite sužinoti paspaudę ant šios nuorodos: https://www.svplastic.com/paslaugos/plastine-ir-estetine-chirurgija/kuno-konturo-operacijos/pilvo-sienos-plastika.

.

.

Užsakymo Nr. 220331

Rašyti komentarą