Sekite m?s? naujienas feisbuke
Drabužiai iš gamtos
                             Saulės ir žemės energetika, UAB "Bera Lt", Lietuvininkų 30, Šilutė, tel. 8 645 42747                             

7 aktyvaus laisvalaikio idėjos, kurias privalu išbandyti šiltuoju sezonu

Publikuota: 2022 kovo 16 Kategorija: Paslaugos, Reklama, Verslas

Kad ir kaip nesinorėtų to pripažinti, šiltasis sezonas mūsų šalyje tęsiasi pakankamai trumpai, todėl jį kasmet norisi išnaudoti maksimaliai. Šylantys orai suteikia galimybę daugiau laiko praleisti gryname ore, todėl laisvalaikį galime leisti ir įdomiau, ir aktyviau. Jei pritrūkote idėjų, kaip tai padaryti, dalinamės veiklomis, kurias galite išbandyti – jos turėtų patikti ir Jums, ir Jūsų atžaloms.

Parama portalui „Šilutės ETA Žinios”, kad išliktų nepriklausomas

1. Treniruotės lauke

Jei iki šiol sportuodavote sporto salėje ar namuose, tokią rutiną galite paįvairinti perkeldami treniruotes į lauką – galbūt taip turėsite pakankamai motyvacijos net ir šiltuoju sezonu tęsti šią veiklą. Šis sezonas ypatingai tinkamas bėgiojimui: suplanavę įdomesnius maršrutus, net nepastebėsite, jog nubėgtų kilometrų skaičius gerokai išaugo. Žinoma, šiuo atveju labai svarbu pasirinkti tinkamas valandas: kaitriai šviečiant saulei, treniruotės tikrai nebus pačios efektyviausios, tad tikėtina, kad jų ilgą laiką nebesinorės pakartoti.

2. Žygiai

Tai – dar vienas aktyvus užsiėmimas, kuris šiltuoju sezonu gali tapti sporto alternatyva. Žygiuodami miškais, kaitros net nejausite, tačiau turėsite galimybę atsipalaiduoti ir atitrūkti nuo kasdienių rūpesčių. Jei paskirsite šiek tiek laiko maršrutų paieškoms, pastebėsite, kiek daug vaizdingų vietovių mūsų šalyje galima aplankyti. Tiesa, kilometrų skaičių reikėtų pasirinkti atsižvelgiant į visų bendrakeleivių pajėgumą: jei kartu eis ir vaikai, verčiau rinkitės trumpesnius maršrutus – nauda dėl to tikrai nebus mažesnė.

3. Važinėjimas dviračiu

Tokia veikla turi daugybę naudos – važiuodami dviračiu, galime ne tik daugiau laiko praleisti gryname ore, bet ir sudeginti papildomų kalorijų. Kol lauke šilta, verta pagalvoti apie galimybę į darbą važiuoti ne su automobiliu, bet su dviračiu. Tokios transporto priemonės yra kur kas ekologiškesnės, o keliaujant su jomis, galima išvengti kamščių bei sudėtingų manevrų parkavimo aikštelėse.

Tačiau lygiai taip pat galima leistis į pažintines išvykas, kurios gali tapti nauja savaitgalio tradicija. Dviračiai vaikams ir suaugusiems dabar džiugina plačiu pasirinkimu, tad galima surasti Jūsų važiavimo stilių atitinkančius modelius. Svarbiausia, kad įvertintumėte savo galimybes ir pirmųjų kelionių metu nepersistengtumėte – juk ši veikla turi teikti malonumą.

4. Stovyklavimas

Kelios dienos laukinėje gamtoje turėtų padėti pamiršti kasdienius rūpesčius ir leisti labiau atsipalaiduoti – apie tai svajoja daugelis iš mūsų. Nors niekuomet nestovyklavus tokia veikla gali pasirodyti kupina iššūkių, apsirūpinę tinkamais reikmenimis ir kruopščiai viską suplanavę, galėsite jų išvengti. Jei turite abejonių, pradėkite nuo vienos nakvynės – jeigu toks atokvėpis patiks, kitą kartą išvyksite ilgesniam laikui. Įvairūs turistiniai indai, įrankiai ir katiliukai siūlomi Pigu.lt el. parduotuvėje – šioje svetainėje rasite ir visą kitą būtiną stovyklavimo inventorių.

5. Vandens pramogos

Daugelis iš mūsų laisvas vasaros dienas mielai leidžia prie vandens telkinių, tačiau galima pasirūpinti, kad ir ši veikla būtų dar įdomesnė ir aktyvesnė. Pasiimkite vandens žaidimų – jei turite vaikų, jiems turėtų patikti įvairiausi pripučiami žaislai ir plaustai. Šiuo sezonu daug dėmesio susilaukia ir valtys: jas galima pritaikyti ne tik smagiems pasiplaukiojimams, bet ir žvejybai. Jei tokios veiklos dar nesate išbandę, galbūt šį sezoną verta tai padaryti?

6. Kiemo žaidimai

Jei turite kiemą ar sodą, jį šiltuoju sezonu taip pat galite paversti žaidimų ir pramogų erdve, kuri bus įdomi ne tik vaikams, bet ir Jums patiems. Galbūt surasite vietos batutui, įsirengsite nedidelę krepšinio aikštelę ar pasistatysite futbolo vartus – panašių variantų tikrai surasite ir kur kas daugiau. Jei kiemas nėra didelis, galite apsiriboti ir didelio inventoriaus nereikalaujančiais žaidimais, tokiais kaip badmintonas, skraidančios lėkštės ar petankė. Tokia veikla ne tik paskatins dažniau išeiti į lauką, bet ir padės stiprinti ryšį su vaikais.

7. Aplinkos tvarkymas

Taip, ši veikla daugeliui nėra maloni, tačiau sunku nesutikti, kad ji – pakankamai aktyvi. Kiemo ar sodo priežiūros darbus atlikti vis vien reikės, bet jeigu į juos pažiūrėsite kaip į būdą daugiau laiko praleisti lauke ir į veiklas įtrauksite namiškius, jas atliksite ir smagiau, ir efektyviau. Taip dar kartą įsitikinsite, kad viskas priklauso tik nuo mūsų požiūrio.

Tarp visų šių veiklų tikrai surasite bent kelias, kurios turėtų Jums patikti. Nepabijokite išbandyti ir naujų užsiėmimų – šiltasis sezonas puikiai tinka naujiems atradimams.

.

.

Užsakymo Nr. 220316

Rašyti komentarą