Sekite m?s? naujienas feisbuke
Drabužiai iš gamtos
                             Saulės ir žemės energetika, UAB "Bera Lt", Lietuvininkų 30, Šilutė, tel. 8 645 42747                             

Kovidas niekur nedingo

Publikuota: 2022 kovo 16 Kategorija: Gyvenimas, Sveikata

www.silutesetazinios.lt archyvo nuotr.www.silutesetazinios.lt archyvo nuotr.

Koronaviruso prevencinės priemonės turi būti mūsų kasdienybė, primena Nacionalinis visuomenės sveikatos centras.

Parama portalui „Šilutės ETA Žinios”, kad išliktų nepriklausomas

Tebesitęsiant COVID-19 pandemijai, Nacionalinis visuomenės sveikatos centras prie Sveikatos apsaugos ministerijos (NVSC) primena, kad profilaktinių priemonių laikymasis ir toliau turėtų būti mūsų kasdienis įprotis. Nors pastaruoju metu atšaukta daugelis ribojimų – nebereikia izoliuotis sužinojus apie kontaktą su sergančiu žmogumi, izoliacija netaikoma ir grįžus iš užsienio valstybės, neribojamas lankytojų skaičius parduotuvėse, visgi kitos infekcijų plitimą mažinančios priemonės neturėtų būti pamirštos.

Primename, kad šiuo metu vis dar yra privaloma dėvėti respiratorius arba medicinines kaukes uždarose viešosiose vietose, be to, rekomenduojama laikytis saugaus atstumo nuo kitų asmenų, dažnai plauti rankas vandeniu ir muilu arba jas dezinfekuoti, pajutus peršalimo simptomus, kurie gali būti ir pirmieji COVID-19 simptomai, nesilankyti viešose vietose, jeigu įmanoma, dirbti nuotoliniu būdu, atlikti tyrimus.

Sužinojus apie turėtą sąlytį su sergančiu asmeniu, taip pat rekomenduojama dirbti nuotoliniu būdu, testuotis savikontrolės testais, o gavus teigiamą atsakymą – registruotis PGR tyrimui ar greitajam antigeno testui, kuris atliekamas asmens sveikatos priežiūros įstaigoje ar mobiliajame punkte. 7 dienas po sąlyčio rekomenduojama nedalyvauti renginiuose, masinio susibūrimo vietose, bendraujant su žmonėmis, dėvėti respiratorių arba medicininę kaukę, laikytis rankų, čiaudėjimo ir kosėjimo higienos ir stebėti savo sveikatos būklę.

„COVID-19 tema šiuo metu yra pasitraukusi iš pagrindinių puslapių. Tai suprantama. Tačiau norime priminti, kad virusas niekur nedingo, todėl privalome ir toliau saugotis bei naudoti visas prevencijos priemones, kurių jau esame išmokę per pandemijos metus. Juk nesunku dėvėti kaukę, laikytis atstumų, atsakingai elgtis pajutus peršalimo simptomus. Visa tai turėtų būti mūsų kasdieniai įgūdžiai, kurių net nebūtina apibrėžti teisės aktais“, – sako NVSC Užkrečiamųjų ligų valdymo skyriaus vedėja, laikinai vykdanti direktoriaus funkcijas Giedrė Aleksienė.

NVSC primena, kad šiuo metu izoliuotis turi tik asmenys, kuriems patvirtinta COVID-19 liga. Susirgus būtina kreiptis į savo šeimos gydytoją, kuris ir paskirs izoliacijos terminą ir reikalingą gydymą. Išsamią informaciją apie izoliacijos sąlygas irt taisykles galima rasti NVSC interneto svetainėje.

Išsamesnė informacija apie taikomus ribojimus ir prevencines priemones, padedančias saugotis viruso kasdieniame socialiniame gyvenime, pateikta čia.

nvsc.lrv.lt inf.

Rašyti komentarą