Sekite m?s? naujienas feisbuke
Drabužiai iš gamtos
                             Saulės ir žemės energetika, UAB "Bera Lt", Lietuvininkų 30, Šilutė, tel. 8 645 42747                             

VE.lt: Ventės ragas virs Gyvačių sala

Publikuota: 2022 kovo 08 Kategorija: Aktualijos, Iš'spaudos

Ventės (kairėje) ir legendine tapusios Gyvačių salos Ukrainoje švyturiai - tarsi pusbroliai, todėl vėl uždegtas Ventės rago švyturys Kovo 11-ąją taps palaikymo broliams ukrainiečiams forpostu. (organizatorių nuotr.)Ventės (kairėje) ir legendine tapusios Gyvačių salos Ukrainoje švyturiai - tarsi pusbroliai, todėl vėl uždegtas Ventės rago švyturys Kovo 11-ąją taps palaikymo broliams ukrainiečiams forpostu. (organizatorių nuotr.)

Originalią su agresore Rusija kariaujančiai Ukrainai palaikymo akciją sugalvojo švyturių entuziastai, kurie pirmą kartą istorijoje organizuos Nidos ir Ventės švyturių šviesos sąšauką, praneša Denisas Nikitenka portale VE.lt.

Ji vyks Lietuvai labai svarbią dieną – Kovo 11-ąją, kai švenčiame nepriklausomybės atkūrimą bei pabėgimą iš Sovietų Sąjungos kalėjimo.

Parama portalui „Šilutės ETA Žinios”, kad išliktų nepriklausomas

„Dabar retas kuris nežino jau legendine tapusios Odesos srityje esančios Gyvačių salos istorijos, kai nesutikę pasiduoti ukrainiečių kariai Rusijos karinį laivą pasiuntė “ant trijų raidžių„. Unikalu, tačiau Gyvačių salos ir Ventės rago švyturiai yra ne tik panašaus amžiaus, stebėtinai panašūs išore, bet net mirksi identišku dažniu.

Kovo 11-ąją iš Ventės rago ir mes pasiųsime žinią Ukrainos okupantams į Rusiją. Vyks graži akcija “Laisvės švyturiai negęsta„, – “Vakarų ekspresui” pasakojo idėjos sumanytojas, inžinierius iš Vilniaus Tomas Jačionis.

Daugiau – https://ve.lt/gyvenimas/ventes-ragas-virs-gyvaciu-sala…

Rašyti komentarą