Sekite m?s? naujienas feisbuke
Drabužiai iš gamtos
                             Saulės ir žemės energetika, UAB "Bera Lt", Lietuvininkų 30, Šilutė, tel. 8 645 42747                             

COVID-19 Šilutės rajone: epidemiologinė situacija gerėja, tačiau atsipalaiduoti dar anksti

Publikuota: 2021 gruodžio 21 Kategorija: Aktualijos, Rajone, Sveikata

Stop kadras.Stop kadras.

Pastaruoju metu sergamumo koronavirusu statistika Šilutės rajone gerėja: kasdien nustatoma vos po keletą naujų ligos atvejų, mažėja ir sergančiųjų, ir gydomų ligoninėje. Teigiama atvejų dinamika leido Šilutės rajono savivaldybei epidemiologiniame šalies žemėlapyje pereiti iš juodosios į raudonąją zoną. Visgi situacijai gerėjant, atsipalaiduoti nereikėtų, nes Lietuvoje, kaip ir kitose užsienio valstybėse, plinta susirūpinimą kelianti omikron atmaina.

Parama portalui „Šilutės ETA Žinios”, kad išliktų nepriklausomas

Artėjančių švenčių proga Šilutės ligoninės medikai primena pasirūpinti ne tik savo, bet ir artimųjų saugumu.

Nerimą kelią nauja atmaina

Praėjusią parą Šilutės rajone buvo diagnozuotas 1 naujas COVID-19 atvejis, šiuo metu rajone serga 84 gyventojai. Sergamumo koronaviruso infekcija rodiklis Šilutės rajono savivaldybėje yra 323,6 naujo ligos atvejo, tenkančio 100 tūkstančių gyventojų (Lietuvoje – 781,8). Teigiama atvejų dinamika epidemiologiniame šalies žemėlapyje Šilutės rajono savivaldybei iš juodos zonos leido pereiti į raudonąją.

Gruodžio 21 dienos duomenimis, Šilutės ligoninės COVID-19 skyriuje gydoma 10 pacientų, iš kurių 1 paskiepytas. Ir nors yra užpildyta tik pusė kovidinių lovų, yra sunkių ligonių, kuriems reikalinga dirbtinė plaučių ventiliacija, papildomas deguonies tiekimas.

„Nepaisant situacijos gerėjimo Šilutės rajone, artimame užsienyje situacija įtempta, nauji koronaviruso atvejai registruojami šimtais, nerimą kelia sparčiai plintanti omikron atmaina. Laiko klausimas, kada ši atmaina pasieks mus, niekas negali pasakyti, koks bus jos poveikis žmogaus sveikatai“, – sakė Šilutės ligoninės vyriausiasis gydytojas Algis Starkus.

Gydytojas primena apie skiepų svarbą, kas yra ypač svarbu kovoje su koronavirusu. Ir nors skiepas neapsaugo nuo užsikrėtimo tikimybės, visgi tikėtina, kad paskiepytas žmogus sirgs lengviau, turės didesnį atsparumą. Statistika ir rodo, kad paskiepyti asmenys serga lengvai ir retai patenka į reanimaciją. Ypač svarbu skiepytis įvairiomis lėtinėmis ligomis sergantiems žmonėms.

Naujausiais Statistikos departamento duomenimis, Šilutės rajone jau pasiskiepijo 23 212 gyventojai (62,6 proc.).

Linki šventes sutikti saugiai

„Noriu pasveikinti visus su artėjančiomis Šv. Kalėdų ir Naujųjų metų šventėmis ir palinkėti sveikatos, o tai reiškia labiau saugoti save – vengti didesnių sambūrių, ilgesnio laiko bendravimo be kaukių uždaroje aplinkoje“, – saugiai šilutiškiams praleisti gražiausias metų šventes linki Šilutės ligoninės vyriausiasis gydytojas A. Starkus.

Šilutės ligoninės vadovas primena, kad Šilutės mobilus koronaviruso patikros punktas dirbs ir gruodžio 24 dieną iki 12 valandos.

Pajutus koronavirusui būdingus simptomus, visų pirma reikia konsultuotis su savo šeimos gydytoju, karščiuojant temperatūrą mušti tam skirtais vaistais. Jeigu pasijutote blogai, pradėjo trūkti oro, atsirado dusulys ar kiti ryškesni COVID-19 simptomai, reikia kviesti greitąją medicinos pagalbą.

www.silutesligonine.lt inf.

1 skaitytojų komentaras
statistika 2021 gruodžio 22d., 16:2678.57.211.246

Kiek šilutiškių persirgo delta atmainos Covidu, ar galima sužinoti?

Įvertink komentarą: Thumb up 2 Thumb down 0

Atsakyti

Rašyti komentarą