Sekite m?s? naujienas feisbuke
Drabužiai iš gamtos
                             Saulės ir žemės energetika, UAB "Bera Lt", Lietuvininkų 30, Šilutė, tel. 8 645 42747                             

Vasario 16 – oji sutelkė šilutiškius

Publikuota: 2010 vasario 17 Kategorija: Aktualijos, Šilutėje

L. Mockaus nuotr.L. Mockaus nuotr.

Apie 500 žiūrovų talpinanti Šilutės kultūros ir pramogų centro salė antradienį lūžo nuo atvykusiųjų į iškilmingą Lietuvos valstybės atkūrimo dienos minėjimą.

Pagrindinį pranešimą Vasario 16 – osios proga šilutiškiams perskaitė kraštotyrininkas, pedagogas Algirdas Červinskas. Jis vedė klausytojus Lietuvos valstybės istorijos vingiais – nuo karaliaus Mindaugo laikų 13 amžiuje iki šių dienų, tik trumpai stabtelėdamas ties viena svarbiausių Lietuvai datų – 1918 m. vasario 16 d., kai buvo paskelbtas Lietuvos Nepriklausomybės aktas.

Istorikas taip tarsi norėjo pabrėžti, kad, norint suprasti Valstybės atkūrimo reikšmę Lietuvai, būtina atidžiau pažvelgti į krašto valstybingumo ištakas, jo raidą ir įtaką visai Europai.

Atskirą pasakojimo dalį A. Červinskas paskyrė Lietuvos nepriklausomybės atkūrimui 1990 m. kovo 11 d. ir krašto plėtrai per pastaruosius 20 metų. Istorikas kvietė šilutiškius Respublikos valdžios netapatinti su valstybe. Anot jo, valdžia, – tai tik viena iš valstybės sudedamųjų dalių, ir tik mes – piliečiai turime galią išrinkti ją tokią, kuri atstovautų ne siauriems politinių ar ekonominių grupių, bet lietuvių tautos interesams.

Sveikinimo žodį šilutiškiams tarė rajono meras Virgilijus Pozingis. Švenčių proga Šilutės muziejaus direktorei Rozai Šikšnienei meras įteikė Klaipėdos apskrities viršininko Arūno Burkšo padėką už didelį indėlį leidžiant “Mažosios Lietuvos enciklopediją”, krašto istorijos ir paveldo puoselėjimą.

Šilutės meno saviveiklos kolektyvai parodė koncertinę programą. Po jos į lauką išėjusių renginio dalyvių jau laukė Užgavėnių šurmulys.

2 skaitytojų komentarai
Audrius Endzinas 2010 vasario 17d., 17:1978.59.77.125

Tikslumo dėlei verta pastebėti, kad šventose mišiose už Lietuvos valstybę taip pat dalyvavo labai daug šilutiškių. Kaip ir visuose kituose šventiniuose renginiuose, kuriuose teko dalyvauti.
Ir visi jie praėjo labai sklandžiai.
Gal tik kiek keistokas buvo Vidūno gimnazijos direktorės M. Stirbienės nedalyvavimas jos vadovaujamoje mokykloje surengtoje konferencijoje.
Konferencijoje dalyvavo Šilutės savivaldybės direktorius Š. Laužikas, mero pavaduotoja S. Skutulienė, seimo nariai A.Bilotaitė ir A. Endzinas, pirmos ir Vidūno gimnazijų mokiniai ir mokytojai.
Greičiausiai direktorė M. Stirbienė sirgo. Juk negali būti, kad mokyklos vadovas ignoruotų Valstybės Atkūrimo Dienos minėjimo renginius.

Nemėgstamas. Įvertink komentarą: Thumb up 0 Thumb down 4

Atsakyti

asta 2010 vasario 17d., 23:4678.61.76.74

Nesmagu,kai seimo narys rašo su klaidomis. Vydūno pavardė rašoma su y o ne su i. Tik tikslumo dėlei nesupratau tai savireklama buvo ar kas?

Įvertink komentarą: Thumb up 1 Thumb down 0

Atsakyti

Rašyti komentarą