Sekite m?s? naujienas feisbuke
Drabužiai iš gamtos
                             Saulės ir žemės energetika, UAB "Bera Lt", Lietuvininkų 30, Šilutė, tel. 8 645 42747                             

Mums rašo: kelios detalės suteikė miesteliui linksmos nuotaikos

Publikuota: 2021 lapkričio 09 Kategorija: Gyvenimas, Įvairenybės

Žemaičių Naumiesčio bendruomenės nuotr.Žemaičių Naumiesčio bendruomenės nuotr.

Ant pačiame Žemaičių Naumiesčio viduryje esančio namo sienos nuo rugsėjo pradžios kabo įvairiais ratukais papuošta nedidelė dėžutė. O už keleto savaičių „kompaniją jai ėmė palaikyti“ stogastulpį primenanti gerokai didesnė daili uždaroma lentynėlė, ant kurios užrašyta „Knygų mainų namai: įdėk savo – pasiimk kito“.

Parama portalui „Šilutės ETA Žinios”, kad išliktų nepriklausomas

Šiame Laisvės gatvės name jau trejetą metų veikia aprangos visai šeimai, apatinio trikotažo ir darbo rūbų krautuvė. Be to, čia dar galima įsigyti skalbimo priemonių bei dar daug visa ko. Šį namą dar ne taip seniai įsigijo Rita ir Artūras Barakauskai. Per keletą metų su išmanymu atnaujinę pirmą aukštą, jame ir įsirengė parduotuvę. Kaip sakė pašnekinta Rita, remontuojant abu su vyru stengėsi išsaugoti kuo daugiau autentiškų jo vidaus detalių. Išties – jos patalpai suteikia ne tik jaukumo, bet ir paslaptingumo…

Laikrodžio detalėmis inkrustuota dėžutė bei lentynėlė, kaip minėta, atsirado visai neseniai. Tačiau menišką ranką turinti Rita šio namo sieną įvairiomis meniškomis bei dekoratyvinėmis detalėmis puošianti jau senai. Ir prieš Kalėdas, ir prieš Užgavėnes ar kitomis progomis vis kaip nors ši vieta būdavo padailinama. Kaip sakė finansininko išsilavinimą turinti Rita, jai patinka ką nors sukurti ar sukonstruoti iš jau naudotų daiktų – laikrodžių, skalbimo mašinų, radijo aparatų… O mainų knygų lentynėlę pagal žmonos sumanymą sukalė vyras Artūras, ir beliko ją tik dekoruoti.

Paklausta, ar naudojasi šia knygų mainų paslauga naumiestiškiai, Rita sakės net nustebusi – kokia patraukli ši vieta yra tapusi. Ypač ją pamėgo iš mokyklos grįžtantys mokiniai. O ir vyresni žmonės net užeina pasiklausti, ar tikrai nereikia mokėti, ar iš karto ko įdėti. O nereikia iš tiesų. Naumiestiškiai vėliau tikrai atneša ir įdeda čia savo knygą ar keletą jų. Taip ne tik senų, bet ir naujų leidinių pasitaiko. Vieną pasakų knygą net pati Rita sau pasiėmė. O kad jos dažniau keistųsi, važiuodama su reikalais į Šilutę ar Kretingą, kur tokių mainų lentynėlių taip pat yra, ne kartą ir pati yra nuvežusi pakeisti.

Belieka palinkėti šios vietos puoselėtojams Ritai ir Artūrui, kad ir ateityje ši vieta gražėtų bei rastųsi naujų dirbinių. Grožis juk daro gyvenimą geresniu ir spalvingesniu. Ypač tai svarbu tamsiuoju metų laiku.

Žemaičių Naumiesčio bendruomenės inf.

Rašyti komentarą