Sekite m?s? naujienas feisbuke
Drabužiai iš gamtos
                             Saulės ir žemės energetika, UAB "Bera Lt", Lietuvininkų 30, Šilutė, tel. 8 645 42747                             

Mūšis dėl palaikų pervežimo: “Šilutės modemas” pasiekė savo

Publikuota: 2011 birželio 02 Kategorija: Aktualijos, Šilutėje

Konkursas dėl mirusiųjų palaikų pervežimo bus rengiamas iš naujo.Konkursas dėl mirusiųjų palaikų pervežimo bus rengiamas iš naujo.

Teismo sprendimu konkursas dėl mirusiųjų palaikų pervežimo iš įvykio vietos Šilutės rajone į Klaipėdos teismo medicinos centrą turės būti rengiamas iš naujo.

Supaprastintas atviras konkursas mirusiųjų palaikų pervežimo paslaugai teikti ateinančius trejus metus Šilutės r. savivaldybėje įvyko 2010 – ųjų gruodžio 30 d. Jame dalyvavo keturios įmonės iš Šilutės, Vilniaus ir Mažeikių. Laimėjo UAB “Šilutės komunalininkas”, kuri pasiūlė mažiausią paslaugos kainą – 54 559 litus (per 3 metus – red. pastaba).

Bendrovė “Šilutės modemas” už tą patį darbą buvo užsiprašiusi 81 tūkst. Lt., o kitos dvi įmonės – 90 tūkst. ir 112 tūkst. Lt.

Negalėdama susitaikyti su pralaimėjimu konkuruojančiai įmonei, UAB „Šilutės modemas“ kreipėsi į Klaipėdos apygardos teismą.

Treigių valdoma ritualinių paslaugų įmonė, būdama įsitikinusi, kad UAB “Šilutės komunalininkas” konkursui peteikė nepagrįstai mažą mirusiųjų palaikų pervežimo paslaugos kainą, paprašė teismo panaikinti savivaldybės viešųjų pirkimų komisijos sprendimą, kuriuo minėto konkurso nugalėtojais buvo pripažinti jos kunkurentai.

Klaipėdos apygardos teismas „Šilutės modemo“ ieškinį patenkino, tuo pačiu įpareigodamas Šilutės r. savivaldybės administraciją panaikinti sprendimą, pagal kurį konkurso laimėtoju buvo pripažinta UAB „Šilutės komunalininkas“. Savivaldybės administracija šį teismo įpareigojimą jau įvykdė.

Šilutės r. savivaldybės administracijos Viešųjų pirkimų skyrius informavo „Šilutės ETA žinias“, kad pasibaigus teismo sprendimo apskundimo terminui bus skelbiamas pakartotinis konkursas.  Iki to laiko mirusiųjų palaikus į Klaipėdos teismo medicinos centrą gabens UAB „Šilutės komunalininkas“.

Savivaldybės administracijos duomenimis, Šilutės rajone  šios paslaugos prireikia vidutiniškai 150 kartų per metus.

Rašyti komentarą