Sekite m?s? naujienas feisbuke
Drabužiai iš gamtos
                             Saulės ir žemės energetika, UAB "Bera Lt", Lietuvininkų 30, Šilutė, tel. 8 645 42747                             

Šilutės vandens tiekėjai plečia nuotekų surinkimo tinklą

Publikuota: 2021 lapkričio 02 Kategorija: Aktualijos, Paslaugos, Rajone

www.silutesetazinios.lt archyvo nuotr.www.silutesetazinios.lt archyvo nuotr.

Valstybinė energetikos reguliavimo taryba (VERT) suderino UAB „Šilutės vandenys“ 2020‒2021 metų investicijas, kurių vertė yra 2 mln. 61 tūkst. eurų. Bendrovės teikiamos derinti investicijos finansuojamos nuosavomis lėšomis (įskaitant paskolos lėšas) bei ES struktūrinių fondų lėšomis.

Bendrovė investavo į geriamojo vandens tiekimo ir nuotekų tvarkymo infrastruktūros rekonstrukciją ir plėtrą bei valymo įrenginių atnaujinimą Šilutės rajone. Taip pat įsigijo priemonių, reikalingų užtikrinti sklandų paslaugos teikimą gyventojams.

Parama portalui „Šilutės ETA Žinios”, kad išliktų nepriklausomas

Bendrovė įrengė naujus nuotekų valymo įrenginius Degučiuose. Iki šiol jų nebuvo, o tai labai didino aplinkos ir gruntinio vandens taršą. Siekiant gerinti nuotekų tvarkymo infrastruktūrą, Degučiuose taip pat buvo nutiesta 6,69 km nuotekų surinkimo tinklų. Įrengus nuotekų tvarkymo infrastruktūrą, ja gali naudotis 381 gyventojas.

Siekiant išvengti netinkamo nuotekų valymo, išleidimo ir neigiamo poveikio aplinkai, bendrovė investavo ir į Laučių bei Gardamo nuotekų valymo įrenginių rekonstrukciją. Įgyvendinus investiciją pastatyti biologiniai valymo įrenginiai: 4 vnt. bioreaktorių, dumblo tankintuvai, orapūčių talpos su varikliais, išleistuvai, mėginių paėmimo šuliniai, sutvarkyta infrastruktūra.

Numatoma nuotekų valymo įrenginių rekonstrukcija Vilkyčiuose. Rekonstravus nuotekų valyklą, naudą pajus beveik visi kaimo gyventojai: pagerės nuotekų surinkimo patikimumas, sumažės nuotekų nuotėkis, pagerės išleidžiamų nuotekų kokybė. Taip pat Vilkyčių gyvenvietėje bus rekonstruota apie 150 m nuotekų surinkimo tinklų.

Bendrovė investuoja į nuotekų surinkimo tinklų plėtrą ir Pavasario sodų bendrijoje, kurioje nuotekų tinklų iki šiol nebuvo. Numatoma nutiesti apie 3359 m naujų nuotekų surinkimo tinklų, kurie pagerins Šilutės miesto gyventojų gyvenimo kokybę: užkirs kelią požeminių ir paviršinių vandenų taršai, apsaugos gamtinę aplinką bei vietos gyventojų sveikatą.

Bendrovė taip pat teikė derinti jau anksčiau suderintas 2019‒2020 metais faktiškai įgyvendintas papildomas investicijos dėl padidėjusių darbų apimties.

www.vert.lt inf.

Rašyti komentarą