Sekite m?s? naujienas feisbuke
Drabužiai iš gamtos
                             Saulės ir žemės energetika, UAB "Bera Lt", Lietuvininkų 30, Šilutė, tel. 8 645 42747                             

Šiais metais Lietuvoje nuo koronaviruso mirė 24 visiškai vakcinuoti žmonės

Publikuota: 2021 rugpjūčio 27 Kategorija: Aktualijos, Lietuvoje, Sveikata

www.silutesetazinios.lt archyvo nuotr.www.silutesetazinios.lt archyvo nuotr.

Ministerija paaiškina, kodėl taip nutinka.

Lietuvos statistikos departamentas šią savaitę pradėjo skelbti papildomus duomenis apie mirusius nuo koronaviruso infekcijos asmenis: skelbiama, kiek iš jų mirė užsikrėtę, praėjus bent 2 sav. po visos vakcinacijos kurso (kai imunitetas jau turi būti susiformavęs).

Parama portalui „Šilutės ETA Žinios”, kad išliktų nepriklausomas

Iš beveik trijų tūkstančių nuo COVID-19 šiais metais mirusių asmenų tokių atvejų buvo 24, praneša Sveikatos apsaugos ministerija.

Lietuvos statistikos departamentas, kuriam pavesta vykdyti su SARS-CoV-2 infekcija susijusių duomenų analizę, kartu su Sveikatos apsaugos ministerija ir medicinos ekspertais įvertino abiem vakcinos dozėmis imunizuotų mirusių pacientų gretutinių ligų ir diagnozių duomenis.

Turimi duomenys leidžia daryti šias išvadas apie minėtus 24 asmenis, kurie mirė nuo COVID-19 po pilnos vakcinacijos:
10 mirusiųjų turėjo labai sunkias imunosupresines būkles (transplantai, limfomos). Esant tokioms būklėms, specifinis vakcinų indukuotas imunitetas susidaro labai sunkiai. Tarp šių asmenų yra ir du iki 65 metų amžiaus mirusieji;
9 buvo itin senyvo amžiaus, sirgo kritinėmis ligomis, dalis jų – palaikomojo gydymo įstaigų pacientai, sergantys terminalinės stadijos onkologinėmis ligomis (end of life situacija);
4 turėjo rimtų patologijų ir ligų, siejamų su itin aukšta mirties nuo COVID-19 rizika;
1 mirusysis neturėjo akivaizdžių medicininių būklių, kurios paaiškintų nepakankamą imuninio atsako susiformavimą: vyresnio amžiaus asmuo, kuriam diagnozuota lengva kardiovaskulinė patologija.

Turimais preliminariais duomenimis, visos Lietuvoje naudojamos vakcinos yra itin efektyvios, siekiant apsaugoti nuo SARS-CoV-2 infekcijos, hospitalizacijos dėl COVID-19 ir mirties nuo COVID-19.

Vakcinų efektyvumo bei galimų šalutinių poveikių analizė ir ataskaita yra ruošiama Lietuvos statistikos departamento ir bus skelbiama netolimoje ateityje.

sam.lrv.lt inf.

1 skaitytojų komentaras
Viktoras 2021 rugsėjo 1d., 10:20188.69.195.56

Straipsnis turėjo būti pavadintas ” 24 mirė pasiskiepiję ir 3000 nepasiskiepiję “

Įvertink komentarą: Thumb up 4 Thumb down 3

Atsakyti

Rašyti komentarą