Sekite m?s? naujienas feisbuke
Drabužiai iš gamtos
                             Saulės ir žemės energetika, UAB "Bera Lt", Lietuvininkų 30, Šilutė, tel. 8 645 42747                             

Šilutės ligoninėje atnaujinamas Priėmimo – skubios pagalbos skyrius

Publikuota: 2021 rugpjūčio 23 Kategorija: Aktualijos, Sveikata, Šilutėje

www.silutesligonine.lt nuotr.www.silutesligonine.lt nuotr.

Jau dvi savaitės, kai Šilutės ligoninės Priėmimo – skubios pagalbos skyriuje vyksta intensyvūs remonto darbai. Atnaujintose patalpose bus patogiau ir jaukiau pacientams, pagerės darbo sąlygos medikams.

Šiuo metu Priėmimo skyrius veikia buvusiame Traumatologijos skyriuje. Pacientai į skyrių patenka pro atskirą įėjimą iš lauko pusės.

Parama portalui „Šilutės ETA Žinios”, kad išliktų nepriklausomas

Vien liepos mėnesį Šilutės ligoninės Priėmimo – skubios pagalbos skyriuje būtinoji pagalba buvo suteikta 966 Šilutės rajono gyventojams ir Pamario krašto svečiams. Aktyvią veiklą vykdantis skyrius neremontuotas buvo bene tris dešimtmečius, tad neatitiko daugelio šiuolaikinių reikalavimų teikiant skubią pagalbą.

Šilutės ligoninės vyriausiasis gydytojas Viktoras Šileikis pasakoja, kad atlikus remonto darbus, patalpų plotas nepasikeis, tačiau kitaip bus išdėstyti apžiūrų kabinetai, laukiamasis taps patogesnis pacientams. Bus pakeistos ir durys, jų aukštis bei plotis, kad būtų galima įvažiuoti su bet kokiu vežimėliu ar lova (esant reikalui). Numatyta atnaujinti ir dalį baldų bei medicininės įrangos.

Darbininkams nulupus baltas plastikines lenteles, atsirado ir daugiau nenumatytų darbų. Radus apdegusių aliuminio laidų, nuspręsta pakeisti elektros instaliaciją, taip pat inžinerinius tinklus.

Pasak Šilutės ligoninės vadovo, rasti patalpas kur laikinai persikels Priėmimo skyrius, buvo nelengva. Po ilgų svarstymų, priimtas saugiausias pacientams ir personalui variantas – Izoliacinis skyrius buvo iškeltas į ligoninės II-ojo korpuso ketvirtąjį aukštą, o vietoje jo įrengtas Priėmimo skyrius. Jis yra II-ojo korpuso pirmajame aukšte, su atskiru įėjimu iš lauko pusės, kad pacientams būtų patogiau, pastatyta privažiavimo rampa.

Vyr. gydytojas supranta, kad remonto metu gyventojams, kurie kreipiasi į Priėmimo skyrių, gali kilti tam tikrų nepatogumų, tad iš anksto už galimus nesklandumus atsiprašo ir prašo išlikti kantriems.

Jeigu nepasikeis numatytos aplinkybės, Priėmimo skyriaus remonto darbus planuojama užbaigti iki šių metų pabaigos.

www.silutesligonine.lt inf.

Rašyti komentarą