Sekite m?s? naujienas feisbuke
Drabužiai iš gamtos
                             Saulės ir žemės energetika, UAB "Bera Lt", Lietuvininkų 30, Šilutė, tel. 8 645 42747                             

Ikiteisminis tyrimas dėl galimo Šilutės mero piktnaudžiavimo nutrauktas

Publikuota: 2021 rugpjūčio 18 Kategorija: Aktualijos, Savivaldybėje, Teisėtvarka

www.silutesetazinios.lt archyvo nuotr.www.silutesetazinios.lt archyvo nuotr.

Klaipėdos apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokuroras byloje dėl galimo piktnaudžiavimo tarnyba Šilutės rajono savivaldybėje ir aplinkos apsaugos taisyklių pažeidimo priėmė nutarimą nutraukti ikiteisminio tyrimo dalį vieno iš įtariamųjų – Šilutės rajono mero Vytauto Laurinaičio – atžvilgiu.

Parama portalui „Šilutės ETA Žinios”, kad išliktų nepriklausomas

Šio ikiteisminio tyrimo metu Specialiųjų tyrimų tarnybos pareigūnai, siekdami užtikrinti, kad tyrimas būtų išsamus ir visapusiškas, atliko daug procesinių veiksmų, tačiau, prokuroro vertinimu, surinktų duomenų nepakanka pagrįsti tam, kad V. L. būtų perduotas teismui dėl piktnaudžiavimo tarnyba ir aplinkos apsaugos taisyklių pažeidimo.

Ikiteisminis tyrimas dėl galimo piktnaudžiavimo tarnyba Šilutės rajono savivaldybėje ir aplinkos apsaugos taisyklių pažeidimo, buvo pradėtas 2018 m. kovą. Įtariama, kad Šilutės rajono savivaldybės atstovai A. B., S. Š., R. R. ir savivaldybės kontroliuojamos įmonės direktorius A. S., piktnaudžiaudavo tarnybine padėtimi, viršijo jiems suteiktus įgaliojimus, dėl ko didelės žalos patyrė valstybė ir Šilutės rajono savivaldybė. Manoma, jog minėtieji asmenys pažeidė teisės aktų nustatytas aplinkos apsaugos priežiūros taisykles, dėl ko naftos produktais buvo užteršta apie 8 tūkst. kv. m. ploto teritorija, esanti Šilutėje. Dėl tokių veiksmų buvo padaryta didelė žala žemei, atsirado kitų sunkių padarinių.

Ikiteisminis tyrimas nutrauktas tik dėl vieno įtariamojo – V. L. Tyrimas dėl kitų asmenų galimai padarytų nusikalstamų veikų yra baigiamosios stadijos.

www.prokuraturos.lt inf.

Susijęs: „Atėjo Laurinaičio, Bekerio, Šepučio, Rimkaus ir Stonkaus (video)“

2 skaitytojų komentarai
Reziume 2021 rugpjūčio 18d., 13:2378.62.30.243
Šeputis, Rimkus, Bekeris ir Stonkus atsakomybės tikriausiai taip pat išvengs – senatis išgelbės. Juk byla vilkinama 3 metus, tikėtis, jog gamtai bus kompensuota padaryta žala – beviltiška Taip rajone jau yra buvę 2007, 2009, 2010 metais. Tada bendra 6 milijonų litų žala Šyšos upės gyvasčiai nebuvo iš kaltųjų išieškota būtent dėl senaties ir dėl aplinkosaugininkų vado Klaipėdos regione suokalbio su kai kuriais. Nuodijo – “Biofuture”, “Šilutės Rambynas”, “Grabupėliai”. Bylos garsiai pradėtos ir… šnipštas. Neseniai dėl 5 tūkst. išpjautų Rusnės medžių baudžiamoji byla pradėta, ir ką? Žaliojo kurso politika rajone ir regione – palaidotas reikalas, kas bebūtų valdžioje.

Patinkantis. Įvertink komentarą: Thumb up 13 Thumb down 8

Atsakyti

Anal- itikas 2021 rugpjūčio 18d., 18:1478.62.27.35
Nei vienas tų naftos produktų neišpylė tai aišku kad visi jie nekalti.

Svarstytinas. O kaip tu manai? Thumb up 7 Thumb down 9

Atsakyti

Rašyti komentarą