Sekite m?s? naujienas feisbuke
Drabužiai iš gamtos
                             Saulės ir žemės energetika, UAB "Bera Lt", Lietuvininkų 30, Šilutė, tel. 8 645 42747                             

Tikslas – nustatyti ir įamžinti pokario rezistentų atminimo ir žūties vietas

Publikuota: 2021 birželio 22 Kategorija: Atmintis, Rajone

H. Šojaus muziejaus.H. Šojaus muziejaus.

Birželio sukilimo sukakties proga Šilutės Hugo Šojaus muziejaus muziejininkai vykdė ekspediciją, kurios tikslas buvo nustatyti ir įamžinti pokario rezistentų atminimo ir žūties vietas Šilutės rajone.

Parama portalui „Šilutės ETA Žinios”, kad išliktų nepriklausomas

Birželio 23-28 kartu su visa Lietuva minėsime garbingą birželio 23-osios sukilimo 80 metų sukaktį.

1940-1990 m. Lietuvoje vykęs Pasipriešinimas (Rezistencija) buvo lietuvių tautos ir Lietuvos valstybei ištikimų piliečių laisvės kova už valstybinę nepriklausomybę, laisvę ir demokratiją. Ši kova vyko tiek karinėmis (1941 m. Birželio sukilimas, 1944-1953 m. partizaninis karas), tiek taikiomis priemonėmis (dvasinė rezistencija, demonstratyvus Bažnyčios lankymas bei religinių švenčių šventimas, pogrindinė kova, rinkimų boikotas).

Pasipriešinimo strateginis tikslas buvo Lietuvos nepriklausomybės atkūrimas.

Birželio sukilimo sukakties proga Šilutės Hugo Šojaus muziejaus muziejininkai vykdė ekspediciją, kurios tikslas buvo lokalizuoti ir įamžinti pokario rezistentų atminimo ir žūties vietas Šilutės rajone.

Muziejininkai dėkoja Šilutės politinių kalinių ir tremtinių sąjungai bei ilgametei pedagogei, kraštotyrininkei Onai Norkutei, padėjusiems surasti/identifikuoti 18 atminimo ir žūties vietų, ir kviečia visus jungtis prie šios akcijos, pagerbiant partizanų atminimo įamžinimo vietas.

Daugiau – https://www.silutesmuziejus.lt…

Rašyti komentarą