Sekite m?s? naujienas feisbuke
Drabužiai iš gamtos
                             Saulės ir žemės energetika, UAB "Bera Lt", Lietuvininkų 30, Šilutė, tel. 8 645 42747                             

15min.lt: Meškinės miške užfiksuoti meškiukai (papildyta)

Publikuota: 2021 birželio 22 Kategorija: Aktualijos, Iš'spaudos

15min.lt nuotr.15min.lt nuotr.

Vakarų Lietuvoje miškininkai ir medžiotojai kurį laiką vis pastebėdavo mūsų miškams kiek neįprastą žvėrį – mešką. Vienam šilutiškiui Meškinės miške, Šilutės rajone, pavyko įamžinti ir meškos jauniklius. Telefonu darytoje filmuotoje medžiagoje matomi du maži meškiukai. Miškininkams tai tik sustiprino įtarimą, kad meška čia – ne prašalaitė, o jau įsitaisė ilgesniam laikui.

Parama portalui „Šilutės ETA Žinios”, kad išliktų nepriklausomas

Valstybinės miškų urėdijos Šilutės regioninio padalinio vadovas Romas Gečas 15min pasakojo, kad jau kurį laiką meška stebima apylinkėse.

„Patys mes nematėme, medžiotojai mums rodė savo kamerų vaizdus, kaip vis praeina meška. Vaizdai fiksuoti kiek anksčiau Šiaudėnų girininkijoje. Tačiau gal prieš kokius penkerius–septynerius metus viena išsigandusi moteris pasakojo, kad jai važiuojant dviračiu kelią perbėgo meška.

Tada atrodė kaip stebuklas. Niekas nenorėjo tikėti. Sakė, gal ten šerno būta. Dabar meškų vis užklysta, ypač pasienyje su Latvija, Baltarusija“, – pasakojo R.Gečas.

Kaip pasakojo miškininkas, meškoms reikia gausesnio, masyvesnio miško: „Baltarusijoje ir Latvijoje tokių miškų daugiau. Mūsieji labiau praeinami. Bet… ką gali žinoti, gal ten populiacija išaugo, gal mūsų miškai joms pasidarė tinkamesni.“ Jis mano, kad vaizdo įraše galėjo būti įamžinti praėjusiais metais atsivesti meškiukai. Jei tai būtų šiųmetinė vada – greta matytume ir motiną.

„Greičiausiai šie meškiukai gimę pernai. Jie jau drąsesni, labiau prakutę. Bet vis tiek kažkur turėjo būti tėvai“, – svarstė R.Gečas.

Šilutės regioninio padalinio vadovas teigė, kad miškas, kuriame skaitytojas fiksavo meškas – grybingas. Rudenį jis knibžda grybautojų.

„Meška, pamačiusi žmogų, jo nepuls. Vengia jo. Kaip ir vilkas. Tačiau esant keistokai situacijai, kai, pavyzdžiui, gali įtarti, kad kyla pavojus jos mažyliams, gali pasielgti agresyviai“, – įspėjo R.Gečas.

Daugiau – https://www.15min.lt/naujiena…

Gamtos fotografas Marius Čepulis: atidžiau pasižiūrėjus teko nusivilti

Iš M. Čepulio įrašo feisbuke:
„Šiandien buvo paskelbtos sensacingos naujienos apie tai, kad Šilalės rajone nufilmuoti meškiukai. Labai apsidžiaugiau ta žinia, nes juk ne veltui į RK įrašėm. Deja atidžiau pasižiūrėjus teko nusivilti. Video tikrai ne meškiukai, ne lokiukai ir ne grizliukai. Jokie požymiai meškų nė iš tolo neprimena, o ir vienoje vietoje uodega matosi. Iš pradžių galvojau, kad vilkiukai, dabar linkęs galvoti, kad lapiukai ar mangutukai. Tiesiog vėlyva mažylių vada.“

Rašyti komentarą